Pályakezdőként kiadnátok ennyi pénzt autóra?
Tavaly kezdtem el főállásban dolgozni programozóként, egyetem után. Húszas éveim közepén járok. Havi nettó 450-et keresek most, és albérletben lakom Budapesten.
Szeretnék egy kicsit tekintélyesebb autót a mostaninál (öreg, ócska, kb. 300e Ft értékű), kb. 2.5M körül tudnám megvenni. A pénzem megvan rá, ugyanakkor ott van bennem az is, hogy nem biztos, hogy meg szabadna ezt lépni most, inkább minden pénzt félretenni, és amint lehet lakáshitelt felvenni, majd csak utána autót venni.
Mit tanácsoltok? Vágjak bele, és ráérek majd pár év múlva kuporgatni a lakásra? Vagy rossz döntés?
Budapesten szerintem jobban jársz egy lakással, mint autóval. Belvárosban amúgy is káosz a közlekedés kocsival, tömegközlekedéssel majdnem ugyanott van időben az ember
Plusz egy autót fenntartani sem olcsó, ráér a lakás után
Budapesten felesleges az autó.
Ha nem látod szükségét saját lakásnak, akkor élményekbe invesztálnék.
Illetve félretennék nyugdíjra, magán egészségügyi ellátásra, mert az állami egészségügy nagyon alacsony színvonalú, várólistával.
Ha csak azért vennéd, mert úgy érzed "tekintélyesebb" egy 2,5M ft-os autó, inkább ne vegyél, mert nem az.
Az a kérdés, egyáltalán mennyit autózol?
Ha folyton otthon állna a ház előtt, nem érdemes belevágni.
Ez nagyban függ a körülményektől.
Mire kell az autó?
Mennyit használod?
Van-e alternatív megoldás, és az mennyire versenyképes?
Az autó a legtöbb esetben rossz befektetés, szóval érdemes számolni kicsit...
“ Szeretnék egy kicsit tekintélyesebb autót a mostaninál”
Tehát igazából másnak akarsz autót nem magadnak, ha nem mész sokat és a mostani is kiszolgál akkor minek?
Nőni fog még majd a fizetésed gyűjts lakásra meg fontosabb dolgokra, ha ezek megvannak majd akkor vegyél autót szerintem.
Mondjuk én egy értelmes fizetéssel nem biztos hogy erőltetném az ilyen 2.5 milliós használtautókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!