Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként kiadnátok...

Pályakezdőként kiadnátok ennyi pénzt autóra?

Figyelt kérdés

Tavaly kezdtem el főállásban dolgozni programozóként, egyetem után. Húszas éveim közepén járok. Havi nettó 450-et keresek most, és albérletben lakom Budapesten.

Szeretnék egy kicsit tekintélyesebb autót a mostaninál (öreg, ócska, kb. 300e Ft értékű), kb. 2.5M körül tudnám megvenni. A pénzem megvan rá, ugyanakkor ott van bennem az is, hogy nem biztos, hogy meg szabadna ezt lépni most, inkább minden pénzt félretenni, és amint lehet lakáshitelt felvenni, majd csak utána autót venni.

Mit tanácsoltok? Vágjak bele, és ráérek majd pár év múlva kuporgatni a lakásra? Vagy rossz döntés?

2022. febr. 7. 01:58
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
76%

Budapesten szerintem jobban jársz egy lakással, mint autóval. Belvárosban amúgy is káosz a közlekedés kocsival, tömegközlekedéssel majdnem ugyanott van időben az ember

Plusz egy autót fenntartani sem olcsó, ráér a lakás után

2022. febr. 7. 02:20
 2/26 anonim ***** válasza:
79%
Budapesten nem
2022. febr. 7. 05:09
 3/26 anonim ***** válasza:
61%

Budapesten felesleges az autó.

Ha nem látod szükségét saját lakásnak, akkor élményekbe invesztálnék.

Illetve félretennék nyugdíjra, magán egészségügyi ellátásra, mert az állami egészségügy nagyon alacsony színvonalú, várólistával.

2022. febr. 7. 05:54
 4/26 anonim ***** válasza:
80%
6 honapnyi felretett penzednel semmikepp se vegyel dragabb autot.
2022. febr. 7. 06:14
 5/26 anonim ***** válasza:
43%
Ez kevesebb, mint a félévi béred, szóval belefér. Az meg hogy Budapesten nem kell autó nem teljesen igaz. Párkapcsolatot tekintve komoly hátrány. A nők szeretik, ha van saját autód.
2022. febr. 7. 06:16
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak azért vennéd, mert úgy érzed "tekintélyesebb" egy 2,5M ft-os autó, inkább ne vegyél, mert nem az.

Az a kérdés, egyáltalán mennyit autózol?

Ha folyton otthon állna a ház előtt, nem érdemes belevágni.

2022. febr. 7. 06:54
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy valóban szükséged van-e új autóra. Ha a régi műszakilag rendben van csak egy kicsit leharcolt, akkor szerintem nem biztos. Ha állandóan lerobban és mindig csak a gond van vele, akkor vedd meg az újabbat ha tényleg szükséged van autóra. Én egy 16 éves kocsival járok, pedig simán vehetnék egy teljesen újat kp-ra. Az enyém műszakilag teljesen rendben van, ezért feleslegesnek érzem lecserélni. Eladni már úgy sem tudnám értelmes összegért, közlekedésre meg kiválóan alkalmas. Ha vennék egy újat, állandóan azon paráznék, hogy ellopják, meghúzzák, lekarcolják stb. Ezt meg különösebb aggodalom nélkül ott merem hagyni bárhol.
2022. febr. 7. 06:59
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyban függ a körülményektől.

Mire kell az autó?

Mennyit használod?

Van-e alternatív megoldás, és az mennyire versenyképes?

Az autó a legtöbb esetben rossz befektetés, szóval érdemes számolni kicsit...

2022. febr. 7. 06:59
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

“ Szeretnék egy kicsit tekintélyesebb autót a mostaninál”

Tehát igazából másnak akarsz autót nem magadnak, ha nem mész sokat és a mostani is kiszolgál akkor minek?

Nőni fog még majd a fizetésed gyűjts lakásra meg fontosabb dolgokra, ha ezek megvannak majd akkor vegyél autót szerintem.

Mondjuk én egy értelmes fizetéssel nem biztos hogy erőltetném az ilyen 2.5 milliós használtautókat.

2022. febr. 7. 07:52
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten tutira nem
2022. febr. 7. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!