A közgazdászok miért vannak annyira alulfizetve az IT-sokhoz meg a mérnökökhöz képest?
Figyelt kérdés
2022. febr. 5. 02:40
3/14 anonim válasza:
1. Közgazdászból rengeteg van, IT, mérnök kevesebb
2. Közgazdász szakok nagy része nehézségben vicc kategória, IT, mérnök jóval nehezebb (alapszakot ELTE gazdmen-en végeztem, szóval én már csak tudom, ha most nem lenne logisztika MSC-m, felkopna az állam)
4/14 anonim válasza:
A jo kozgazasok meg tobbet is keresnek...
5/14 anonim válasza:
Megint ez a kerdes…
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
6/14 anonim válasza:
4-es.
A jó programozók, hálózatosok, adatvédelmi szakemberek még sokkal többet.
7/14 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy milyen mérnök. Agrar, élelmiszer, epitoipar nem fizeti agyon a mernokjeit egy jó szakembernek többet adnak lassan.
8/14 anonim válasza:
IT most futott fel, még kell másfél-két év mire túlkínálat lesz programmágusokból, utána kerül majd leszállóágba és jön az újabb sláger, amit ugye előre nem tudni, hogy melyik lesz. Jelenleg gőzerővel folynak a képzések, illetve mivel nem helyhez kötött, a vállalatok azon vannak, hogy Indiában is kiépítsék a gyorstalpaló iskolákat, utána indiai minimálbérről indul a bértárgyalás.
9/14 anonim válasza:
Pont, hogy egyre nagyobb szükség lesz minőségi programozókra, hálózati szakemberekre, AI, stb., mert a világban lévő hatalmas, folyton változó információs halmazt, kihívásokat kezelni (optimalizálás) kell a versenyképesség növelése érdekében.
10/14 anonim válasza:
És lassan a hagyományos mérnökök helyett egyre több iparágban programozó kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!