Alapszakra vagy mesterszakra érdemesebb jelentkeznem, ha szeretnék egy közgazdász diplomát?
Végzős vagyok az NKE-n, közigazgatás-szervező szakon. De kiábrándultam már ebből, rájöttem, hogy semmihez sem értek és inkább versenyszférába mennék.
Viszonylag sok közgáz tárgyunk volt, amiket szerettem és a szakdolgozatomat is gazdasági témából írom. Szóval ilyen irányba mennék el inkább.
Az egyik lehetőség ami felmerült, hogy a Corvinusra mennék el közgazdálkodás és közpolitika Msc-re, mert ott be tudják számítani a köziges meg államtudományi alapszakokat. A másik lehetőség, hogy elvégeznék egy másik alapszakot, mondjuk egy pénzügy-számvitelt. De mindkét esetben levelezőre mennék.
közgazdálkodás és közpolitika nem tűnik a legerősebb versenyszféra képzettségnek, más mestert nem tudsz elvégezni?
A pénzügy amúgy jó.
4)
Mégis mi a bajod vele?
Nem én vagyok a hármas, de Budapesten szerintem is 4 jó gazdasági képzés van, és azok a Corvinus, az ELTE, a BGE és talán a BME.
Pénzügy számvitelt pl ezerszer előbb csinálnék a BGE-n mint a BME-n meg az ELTE-n.
5!
El vagy tévedve.
Corvinus, BME, BGE, ELTE a sorrend.
De az elte már a nem túl ajánlott kategória. Amúgy a bge se, de ha a corvinus meg bme nem jön össze, akkor még jó lehet.
6)
Érdekes, ez őszintén meglep. Remélem a kérdező sem bánja, hogy erről beszélünk, ez számára is releváns.
Miért vagy ilyen véleménnyel az ELTE-ről? Én eddig jókat hallottam, jobbat, mint a BME-ről.
Az elte abban a tekintetben lehet jobb, h konnyebb elvégezni.
De én alapvetően azt nézem, h melyikkel könnyebb melót találni és abból a szempontból a fenti lista az érvényes.
6os vagyok
Viszonylag sok gazdasági tárgyunk volt, makroökonómia, mikroökonómia, nemzetközi gazdálkodás. Ezeket szerettem és ezért szívesen elmennék ebbe az irányba.
Ezt a szakot viszont már csak a Corvinus és az NKE indítja. Corvinuson belül is a KTK. ELTE-n meg aBGE-n nincs ez a szak.
Ha minden igaz, vezetés és szervezésre is felvennének, az viszont nem áll olyan közel hozzám. Inkább a makrós terület
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!