Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Visszatetsző, ha az önéletrajz...

Visszatetsző, ha az önéletrajzom aljára odaírom, hogy?

Figyelt kérdés

Hogy szeretném a tanulmányaimat doktori képzésen folytatni, ezért kifejezetten örülnék annak, ha a jövőbeli munkahelyem foglalkozna k+f tevékenységgel, amibe lehetőségem nyílna a későbbiekben bekapcsolódni.

Vagy valami ilyesmit.

Kicsit úgy érzem, hogy eddig volt egy alapvető félreértés köztem és a munkahelyeim között: többnyire olyan pozíciókban dolgoztam, amik jól fizettek, de inkább alibimunkakörnek éreztem őket, általában fél napig nem csináltam semmit sok esetben és ha kértem is feladatot, csak sok monoton, ócska vackot sóztak rám, hogy "ne unatkozzak", de igazán fejlődni nem volt lehetőségem, nem találtam olyan kihívást egyik helyen sem, ami ott tartott volna évekig. Szeretnék egy olyan helyet, ahol kicsit többet tehetek annál, mint amire felvettek, kipróbálhatom magam másban, magasabb szinteken. Ez ellenszenves lenne?

Jobb, ha nem emelem ki, legfeljebb örülök, ha van ilyen vagy ez inkább pozitív?

2022. febr. 4. 17:01
 1/7 anonim válasza:
24%
Emeld ki, hogy te nem elégszel meg ennyivel. jól teszed. Aki emiatt elutasít nem érdemel meg, de lehet a piacon nem sok hely fog felvenni, nem tudom mit csinálsz.
2022. febr. 4. 17:08
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Nem baj ha közlöd ezt is álláskeresésnél, de szerintem nem az önéletrajzban van ennek a helye.

Tehát ha pl. az önéletrajzot emailben beküldöd valahova, akkor az email szövegébe írd ezt bele, ne a hozzá csatolt önéletrajzba.

2022. febr. 4. 17:09
 3/7 anonim ***** válasza:
43%

Megvilágítanám a másik oldalról...

Ha mérnököt keresek, akkor azt is fogok felvenni. Ha már az elején azzal jön, hogy ő milyen karriert akar majd befutni a cégen belül, az nem jó.

Például amikor a leendő főnöke interjuztatja, furán veszi ki magát, hogy az ő helyére pályázik, miközben még nem is dolgozik nálunk.

Ha meg más cégnél képzeli el a jövőt magasabb pozícióban, az se jó. Mégis, hogyan tudnám motiválni, amikor már most azt mondja, hogyan tovább utánunk.

Jobhoppereket kevés helyen szeretik...

2022. febr. 4. 17:38
 4/7 anonim ***** válasza:
88%

Elég gyerekes az írásod kérdező.

Illetve sok a rizsa.

Legyél lényegre törőbb.

2022. febr. 4. 19:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyári munkra nem jelentkezel nem releváns, ha olyan céghez aminek pont kell amit kutatsz akkor nagyon jó
2022. febr. 5. 09:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges beleírnod, mivel

1 sokan gondolják távolról a dr kepzést, de amikor odaérnek rájönnek, hogy a munkába tett idő= pénz és annyi idősen azért már a család is szempont

2 kevés céget érdekel valójában

3 ahogy feljebb is írták, még hátrány is lehet.

Szerintem ne írd oda max említsd meg.

2022. febr. 5. 11:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igazatok van. Ha fontos, majd úgyis szóba kerül interjún.

Azért gondoltam ezt megemlíteni, mert van mesterszakos diplomám, innentől bármikor jelentkezhetek doktorira a megfelelő kutatási témával. Vannak ötleteim, de az főleg nappalis képzésen élhető, ha a magam útját akarom járni. Levelező képzésen nem kell tárgyakat teljesíteni és önálló kutatás van, ami jellemzően egy cég által valósul meg. Szóval attól függ, hogy bevállalom-e a levelező képzést, hogy lesz-e lehetőségem egy kutatásban jelentősebb szerepet vállalni valakinek a keze alatt, mert erre az egyetem ezesetben nem biztosít teret.

2022. febr. 5. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!