Mekkora lenne az a fizetés különbség amiért otthagynád a szeretett, tanult, de anyagilag kevésbé megbecsült állásodat?
Hiába keresek mérnökként 500 nettó körül 27 évesen, nagyon gondolkozom, h váltani kellene, ha igaz ami ide le van írva. A 35%-os többletért igencsak megérné váltani, pláne, hogy sok helyen kedvezményesen van képzés, a fizetés többlet pedig pár hónap alatt simán visszatermeli a C+E árát.
Mindemellett zavar, hogy mesterképzéssel, 5,5 év kemény tanulás után kevesebbet keresek mint az, akinek teszem azt van 3 év gyakorlata (nekem szakmámban 3-4 év) viszont konkrétan érettségi után egy percet nem fektetett továbbtanulásba.
Ha mérnökként csak 500-at keresel, akkor rossz helyen dolgozol!
Én egy éve 35% pluszért váltottam, szakmán belül és most akarok fizuemelést kérni, mert még így is alul vagyok fizetve és máshol simán kapnék 40%-kal többet.
Van a családomban nemzetközi kamionos, én pedig mérnök vagyok. Hasonló fizetéssel mint te. Erről azt gondolom, hogy ha azt az energiát és időt, ami alatt megszerzed a C+E jogsit, és szerzel annyi gyakorlatot amivel valóban hazaviszel 800 nettót, mérnöki vonalon is tudsz közel ekkorát előre lépni. A ~1000 eft-os bruttó (650-700 nettó) nem egy lehetetlen fizetés, ami kafetériával, 13. havi fizetéssel, bónusszal már is 750-800 körül van. És azt napi 8 órában megkeresed, a saját ágyadban alszol, hétvégén otthon vagy.
Viszont, ha kalandra vágysz és olyan típusú ember vagy, hogy bírod a cigány életmódot, akkor vágj bele. Annyi előnye van a teherautózásnak, hogy amíg kint vagy, nem kell rezsit, lakhatást fizetned, munkábajárásnak sincs költsége (persze mérnökként sem feltétlenül van). Ez, ha az egyéb életkörülményeid megengedik, minimálisra csökkentheti a lakhatásra fizetett havi kiadásod. Havi 4-500 akár 600 ezret is el tudsz tenni az egyéb kiadásaid függvényében. Időlegesen, úgymond gyors pénzkeresti lehetőségnek megfontolandó. Hosszú távon nem biztos hogy érdemes vele tervezni.
Én havi bruttó 20.000-ért hagytam ott az állásomat mint bölcsődei gondozó. Mert az a bruttó 20 is több ..... és abból élek.
egy laza és dögunalmas irodai meló lett a jutalmam nulla perspektívával nulla előrelépéssel, bruttó 20/nettó 13-ért többért.
Ez van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!