Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyiben fogadhatja el a...

Mennyiben fogadhatja el a munkáltató, ha 8 óráról 6 órára akarok váltani?

Figyelt kérdés
Természetesen vannak részmunkaidős munkatársak is. Jogilag elég a szerződés módosítása?
2022. jan. 30. 17:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyban függ attól, hogy milyen a munkáltató...

De munkaszerződés módosítással elintézhető - ha a munkáltató elfogadja a kérésedet.

2022. jan. 30. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak pár kivételes esetben muszáj elfogadnia, ezeket megtalálod az MT-ben.
2022. jan. 30. 17:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag elég a szerződés kétoldalú módosítása, magyarul közös megegyezés alapján azt csiáltok amit akartok. Van speciális eset amikor egyoldalúan is meg lehet tenni, de nem írtad hogy ez vonatkozna rád szóval gondolom nem.
2022. jan. 30. 17:54
 4/5 anonim ***** válasza:
36%
Persze, kevesebb fizetésért ugyanannyit kell majd dolgozni (amennyiben szellemi munkáról van szó).
2022. jan. 30. 18:04
 5/5 anonim ***** válasza:
4-es, igaz, Pont ezt akartam én is mondani. Nekem ezt mondta a főnököm. Nem tudom milyen munka, de mi végül úgy oldottuk meg, hogy részben home office-ban dolgozom, és nem kellett csökkenteni a munkaidőt. Persze tudom, hogy nem lehet minden munkát otthonról elvégezni.
2022. jan. 30. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!