Miért csak a protekciós embereknek jut munka?
Hiába adom be az önéletrajzomat nagyobb álláskereső oldalakon, a cégek meg se nézik. Vagy ha véletlenül felhivnak és megnézi akkor is közlik hogy sajnos nem én lettem kiválasztva. Rengeteg céghez ismerős ismerőse jut be és ezzel megkönnyitik azt hogy akár legyen interjú is. ÉS akiknek nincsen protekció annak vagy marha nagy szerencsésnek kell lenni hogy bekerüljön egy jobb helyre, vagy elvállalnak olyan munkát ahová bárkit felvesznek kevés pénzért. Nálam is ez van már 10 éve. Hiába a végzettség hogyha önéletrajzos küldözgetés módszerrel lehetetlen állást találni ami jól is fizet és 100 % bejelentett munka.
29/F
Mi a végzettséged / szakmád?
Milyen előzetes munkatapasztalatod van? Milyen jellegű cégeknél?
Egy csomó helyen már premizálják azokat, akik beajánlanak jó munkaerőt a céghez! Ha ezt te protekciónak nevezed, akkor kérdezz körbe a rokonságnál, baráti körben, hogy ki tudna beajánlani.
De mondjuk a szakmád ismerete nélkül elég nehéz bármit is javasolni...
4: ezt a szakmát jellemzően nem inkább vállalkozóként (egyéni) szokták művelni?
Biztos vannak olyan kisebb cégek (kft, bt), akik ilyesmivel foglalkoznak - lehet, hogy "gerilla önéletrajzzal", vagy személyes érdeklődéssel kéne őket megkeresni.
7: azért amit leírsz, három nyelv, stb. az már olyan végzettséget feltételez, amikor téged keresnek meg a HR-esek...
Csak kell egy LinkedIn oldal, és bejelölni, hogy keresel...
Engem folyamatosan bombáznak, pedig eszem ágában sincs váltani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!