Ennyi jövedelemből hogyan tudnék félrerakni?
25 éves leszek, 4 éve dolgozom főállásban. Otthon lakom még,így albérlet nincsen. A nettó keresetem 160-180.000 forint körül mozog. Egyszerűen akárhogy is a legszükségesebbet veszem vagy igyekeznék spórolni,mégsem tudok félretenni semennyit. A havi kiadásaim így néznek ki durván:
- 20.000 forintot haza adok
- 14.000 forint a bérletem
- 15.000 forint körül van a telefonszámlám
- 40.000 forint körülbelül takarmányra megy (háziállatok)
Ez így 110.000 forint fix kiadás. Marad durván a zsebembe körülbelül 50-70.000 forint. Bulizni ha elmegyünk én alkohollal nem sokkal járok, egyedüli rossz szokásom a dohányzás. Abból is legolcsóbb dohányt veszem és töltöm magamnak. Ruhaneműt csak akkor veszek ha nagyon muszáj,ezzel is igyekszem spórolni. Ami sokat elvisz a napi étkezés, mivel a főtt kaja nem opció a munkahelyemen,így hideget kell készítenem. Más luxus nincs is az életemben.
Ti hogy takarékoskodnátok a helyemben? Hogyan tudnék félre rakni egy keveset legalább minden hónapban úgy, hogy ne kelljen szűkölködni se semmiben? Tudom majd mondjátok, hogy a cigi is elvisz sokat. Tisztában vagyok vele, de sajnos lerakni még nem sikerült.
Várom a tippeket, ötleteket! Köszönöm!
Nem veszel hitelre telefont mert nincs rá pénzed és leszoksz a dohányzásról.
Ezek nem a legszükségesebb kategória.
Szokj le a dohányzásról!
Járj plazmát adni!
Akárhogyan is nézzük ez kevés.
Én kamara költők 160000ft kb egy hónapra három főre
1. Minek bérlet? Vegyél egy biciklit, pár hónap alatt megtérül, időben is. Ha nincs hó, akkor simán lehet biciklizni, arra az évi 5-6 napra meg veszel jegyet.
2. Ha ilyen rossz az anyagi helyzeted, nagy luxus háziállatot tartani ennyiért.
3. Dohányzás..
4. Telefonszámla csökkenthető lenne. Vagyis ez így nagyon durván sok havonta.
Mondjuk ez már nem rossz kezdet a pénzügyi tudatosság fele, hogy be tudod kalkulálni és tudod milyen kiadás-kategiriád kb mennyi, a legtöbb átlag embernek ez se nagyon megy :)
Én is hasonlókat tudnék tanácsolni mint az előzőek:
- ennyiből semmiképp se villognék hitelbe vett telefonnal, tudom, a telefon ma már egy jelentős presztizs-szimbólum... de nekem is akad olyan személyes ismerősöm a körömbe, hogy kb félévente hurcibálja ki a lehető legmegfizethetőbb legfullosabb telefonokat 200 ezereseket hitelre kb félévente vagy háromnegyed évente, de közbe meg a zokniból kandikál ki a lába meg mint akit a kutya szájából húztak ki, de a hitelre kihozott többszáz ezres telóval villogni kell meg a korlátlan net, plusz korlátlan telefnálás tarifa hozzá az kell.. Emagon, edigitálon lehet venni normális, azért használható szintű telefonokat max 30-35 körül, azért két-három évig simán kiszolgál, és ajánlom a feltöltőkártyás opciót, lehetőleg szerint ezt ha már olyan telefonálási igányeid is vannak, max havi 5 ezer összegbe, ma már szinte minden közösségi médiás app-ba lehet video- meg hanghívást is lebonyolítani
- cigiről leszokni mindenképp, mikor az áfa mellett már szálján is valami 300 forint a jövedéki adó pluszba... nagy luxus és legnagyobb részt tudod megfogni ezen a pénzt.
- háziállat opcinális, nem kötök bele, mert nem tudom hogy mennyire fontosak, ragaszkodsz hozzájuk szereted, nem mondom hogy dobd el őket.. esetleg ajánlatos megfontolni hogy a jövőbe is ennyi háziállatot tartasz-e, hogy anyagi teherként ez is ennyire rúg.. esetleg a kajájuk minőségét, márkáját megnézni, mert lehet olcsóbban is kihozhatnád...
- bérlet: feltételezem nem Pesten vagy, mert ott a BKK bérlet 9500 csak ha jól tudom, vagy ha vidéki vagy de Pestről jársz, akkor távolsági és bkk-val jön ki ennyi... Ha a bkk-bérletet nem is fizetné a melóhely, a vidéki bérletedet Pestig akkor is köteles lenne; ha meg vidéki vagy, a bérleted 87%-át KÖTELEZŐEN köteles lenne kifizetni munkábajárás költségének, kormányrendelet szabályozza.. Ezt mindenképp számonkérném a melóba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!