Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ennyi jövedelemből hogyan...

Ennyi jövedelemből hogyan tudnék félrerakni?

Figyelt kérdés

25 éves leszek, 4 éve dolgozom főállásban. Otthon lakom még,így albérlet nincsen. A nettó keresetem 160-180.000 forint körül mozog. Egyszerűen akárhogy is a legszükségesebbet veszem vagy igyekeznék spórolni,mégsem tudok félretenni semennyit. A havi kiadásaim így néznek ki durván:

- 20.000 forintot haza adok

- 14.000 forint a bérletem

- 15.000 forint körül van a telefonszámlám

- 40.000 forint körülbelül takarmányra megy (háziállatok)

Ez így 110.000 forint fix kiadás. Marad durván a zsebembe körülbelül 50-70.000 forint. Bulizni ha elmegyünk én alkohollal nem sokkal járok, egyedüli rossz szokásom a dohányzás. Abból is legolcsóbb dohányt veszem és töltöm magamnak. Ruhaneműt csak akkor veszek ha nagyon muszáj,ezzel is igyekszem spórolni. Ami sokat elvisz a napi étkezés, mivel a főtt kaja nem opció a munkahelyemen,így hideget kell készítenem. Más luxus nincs is az életemben.

Ti hogy takarékoskodnátok a helyemben? Hogyan tudnék félre rakni egy keveset legalább minden hónapban úgy, hogy ne kelljen szűkölködni se semmiben? Tudom majd mondjátok, hogy a cigi is elvisz sokat. Tisztában vagyok vele, de sajnos lerakni még nem sikerült.

Várom a tippeket, ötleteket! Köszönöm!

2022. jan. 23. 17:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem lehet csodát tenni, ha vannak fix költségeid, ezért két lehetőséged van: növelni a fizetésed, csökkenteni a kiadásaidat.

Én elsősorban jobban fizető munkahely után néznék, ahol ha már legalább ugyanannyit keresnél, de az utazás egy részét vagy teljes egészét állják, már azzal spórolhatsz. Következő tétel a telefonszámla, 15.000 borzasztó sok, mire megy el ennyi?! A cigi egyértelműen felesleges kiadás, csak fejben dől el, hogy leteszed-e. Tartja a mondás, hogy hogyan élnél meg, ha 10.000 forinttal kevesebbet keresnél. Hát ugyanúgy, mint eddig, nem történne semmi, megvennéd mindenből az olcsóbbat, lemondanál a cigiről, vagy egyéb dolgok. Tegyél félre hónap elején fix összeget, és a maradékból élj meg; ez nem azt jelenti, hogy az összeset el is kell költened, de ennyit költs maximum. A félretett pénzből pedig képezd magad, hogy többet keress!

2022. jan. 23. 18:09
 2/20 anonim ***** válasza:
70%
Minek telefonálgatsz annyit, nekem egy évre elég 3 ezer a telefonra? Ezzel már megspóroltam 177 ezret egy évben.
2022. jan. 23. 18:13
 3/20 anonim ***** válasza:
95%

Hát igen, a cigi! Nem tudom, te mennyit szívsz, de nekem pl. 30 ezer elmegy erre havonta. Rettenetesen sok! 180 ezer nettóval számolva egy 1 évben pont 2 havi kereseted. Dohányosként tudom, hogy nem egyszerű letenni, de ha megszorulnék, ez lenne az első.

S igazuk van a többieknek, 15 ezer havi telefonszámla rengeteg. 8200 Ft-os csomagom van, amibe még 10 giga net is belefér. Érdemes lenne ennek is utánanézned.

Másik opció a jobban fizető munkahely.

2022. jan. 23. 18:27
 4/20 A kérdező kommentje:
A telefonszámlában benne van a havidíj és a készülék törlesztője. Nincs is korlátlan csomagom, egy átlagos tarifacsomagom van és egy átlagos készülékem. Több végzettségem van, pincér a szakmám, de mellette egy 2 éves felsőoktatási szakképzést is elvégeztem mint lovasedző/lovász. Most teljesen más szférában dolgozom. Az a baj nem olyan széles a lehetőség munka terén, az ország szegényebb régiójában lakom.
2022. jan. 23. 18:28
 5/20 anonim ***** válasza:
53%
Egy évben két hónapban szinte csak azért kelsz fel ès jársz be dolgozni hogy bagózz. Ès a telefon valóban sok, nekem 8 körül megáll. Ezen a két tételen èvi 400 ezret tudnál fogni, az mind menne megtakarításnak. Két ès fél év után 1 Misi.
2022. jan. 23. 18:32
 6/20 anonim ***** válasza:
66%
Továbbá sok cég azert fizeti a berlet 90 százalékát, az megint egy évben kB 100 ezer plusz lenne. Èrdemes lenne körbe nézned az àllaslehetosegek között.
2022. jan. 23. 18:33
 7/20 anonim ***** válasza:
69%
Rosszul adtad össze a tételeket, mert 40+15+14+20=89. Tehát máris megspóroltam neked 21 ezret. Kérem a sikerdíjat átutalni a számlámra, minden hónapban 5 ezret fixen.
2022. jan. 23. 18:35
 8/20 anonim ***** válasza:
92%

1. nem tartanék állatokat

2. nem fizetnék ennyit telefonra

3. nem járnék bulizni

4. nem dohányoznék

5. vállalnék plusz munkát

6. tanulnék levelezőn, hogy jobb munkám legyen és több fizetésem

(Megtettem amúgy mindet, leszoktam, dolgoztam 2 helyen és tanultam levelezőn. Ma már nem kell ennyire számolgatnom. Neked is ezt ajánlom!)

2022. jan. 23. 18:36
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiből nem lehet érdemben félre rakni. Szóval új munkahely után néznék minél előbb.
2022. jan. 23. 18:38
 10/20 anonim ***** válasza:
66%
az internetnek hála, bárhova dolgozhatsz a világon lakóhelyedtől függetlenül... csak nyelvtudás kell hozzá meg egy tudás amit el lehet adni ilyen formában.
2022. jan. 23. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!