Haverom öccse szeretne mérnökinfó szakra menni, huszonpár éves korára anyagilag független lenni. Szerinted összejöhet neki?
Figyelt kérdés
Beszélgettem haverom öccsével 1 órát és jelenleg 3. éves gimis, jövőre érettségizik. Matek és fizika faktra jár (ezekből vannak emelt óraszámai), illetve info külön tanárhoz is jár. Jelenleg pl. a Pyton programnyelvet tanulja. Röviden felvázolva azt mondta szeretne Pestre mérnökinfó egyetemi szakra menni, közben egyetem mellett elkezdeni dolgozni és jó lenne, ha már huszonpár évesen anyagilag legalább önellátó lenne (vagyis megkeresne mai pénzben 200-300-at suli mellett dolgozva), aztán 25 éves korára home office-os munkát szeretne még több pénzért, amit a világ bármelyik részéről tudna végezni otthonról (magyarul bárhová költözhetne a világban, de a munkája fix lenne és a gép elől végezné). Szerintetek ez összejöhet neki, ha tényleg ráfekszik és beleteszi a kellő mennyiségű munkát? Most 16 éves a srác. Csodálom őt, hogy ennyire tervezős, mi a bátyjával ilyen korúként nem voltunk ilyenek.2022. jan. 22. 14:30
1/7 anonim válasza:
Igen, nagy eséllyel össze fog jönni neki, mert megértette hogy mi a kulcs lépés. "közben egyetem mellett elkezdeni dolgozni "
Nekem is volt olyan gyakornokom akit 300 bruttóval csábított el egy fejlesztő cég részmunkaidőbe diploma előtt. A srác tényleg tudott programozni.
Aki azt hiszi hogy majd egyetemen megtanítják neki a szakmát és végigbulizza a nyarakat, az fog IT diplomával a munkaközvetítőnél sorban állni, mert a cégek tisztában vannak vele hogy mit ad az egyetem akkor ha valakiben nincs önszorgalom és nem kezd ismerkedni a való élettel az egyetemi évek alatt.
2/7 anonim válasza:
Hat, ha az anyagi fuggetlenseg alatt azt erted hogy nem kell szuloktol penz akkor siman. En hasonlo palyat futtam be, egyetemet be se felyeztem es mar netto 400at kaptam :)
4/7 anonim válasza:
Fejlesztőként ez még egy nyomibb OKJ vagy greenfox kaliberű képzéssel is teljesen alap útvonal, egyetem + munkatapasztalat többre is fogja vinni mint amit leírtál.
6/7 anonim válasza:
Ha keményen dolgozik, még most is, akkor elérheti.
Mérnökinfo képzés elég kemény
7/7 anonim válasza:
Párszor megsz*ptják majd egyetemen, erre felkészült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!