Van jelenleg a villamosmérnöknél vagy a mérnökinfónál piacképesebb diploma?
Mit ertesz piackepes alatt?
Bufe szakos diplomsval is lehet az ember piackepes ha nem csak vegigbukdacsolja a kepzest hanem ko kemenyen dolgozik...
Az mas tal teszta hogy egy mernokinfot szo szerint el se kell vegezni, kibukva rola is felvesznek ha a tudasod megvsn...
Alkalmazott matematikus.
Gazdaság- és pénzügy- matematikai elemzés - osztatlan képzés.
Ezek meg a fentieknél is jobbak!
a jogi diploma is piacképes, hogyha hajlandó vagy 40 éves korodig ingyen dolgozni és megszerezni a valóban piacképes szakvizsgákat
a nagy mérnöki képzések a startvonalon piacképesek valóban
A mérnökinfó annyira nem jó. Nem vagy vele előrébb, mintha nem lenne. Ezen a területen pont nem számít, hogy van-e papírod, vagy nincs.
Én is inkább úgy gondolom, hogy a 2-esnek van igaza. (Plusz talán bionika, mechatronika.) Ez kb a sorrend szerintem, bár lehet, hogy csak elfogult vagyok.
Igen, a legtöbb esetben az számít igazán, hogy mi az a plusz, amit beleteszel egyetem mellett. Egy "bűfészakos" diplomából is ki lehet hozni jó dolgokat, mint ahogy mérnökinfósként 0 tapasztalattal nem fogsz kelleni sehova, elveszik előled az érettségivel rendelkező, de sok projektet megcsináló fiatalok, mert több/hasznosabb tudást halmoztak fel.
Van még egy eléggé piacképes kombináció, (legalábbis nekem bejött): Elvégzel egy gyengeáramú BSc villanyt, erősáramú MSc-t ami szintén villany. (Ha fordítva van sincs nagy gond) majd a corvinuson úgyis ingyenes a dolog, beharcolod magad vmilyen mesterre az alábbiak közül: Vezszerv, ellátásilánc menedzsment, vállalkozásfejl., gazdinfo, BPM.
Ha mellé leteszel mondjuk egy felső angolt és egy gazdasági/műszaki közép angol, esetleg általános közép németet is, és gyakornokként dolgozol amikor így a képzéseid alatt lehetőséged van rá, akkor nem nagyon tudnak megfogni az álláskereső piacon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!