Van itt olyan, aki újlatin nyelvek és kultúrák (francia szakirány) szakot végzett? Hol, merre tudott elhelyezkedni ezzel a diplomával?
Szia!
Recruiterként dolgozom, az előző munkahelyemen sok "nyelves" pozícióba kerestünk embereket. Legtöbbjüket SSC-hez, operátori munkakörbe, de előfordult, hogy spanyolul/olaszul/franciául beszélő jogászt, Hr generalistát is kerestünk multicégekhez.
Amennyiben nem multinacionális környezet az ideális, el lehet vele helyezkedni fordítóként, tolmácsként is, a megfelelő MA diplomával vagy szakvizsgával.
Habár nem írtad, de az a sejtésem, hogy középiskolás végzős vagy és ezért tetted fel a kérdést. :)
Nem csak ez esetben, de én mindenkinek ajánlom a nyelvtanulást, ez egy olyan dolog amiben megéri fektetni (akár más szakma, szakirány mellett is).
További szép hétvégét! :)
Szia, ötös, köszönöm az érdeklődésed; nem, a kérdés még nem aktuális szerencsére.
Viszont volt az iskolánkban ilyen pályaorientációs nap, ahol öregdiákok meséltek a szakjukról, és ott hallottam bővebben erről a témáról, így végül rájöttem, hogy valószínűleg nem ezt fogom választani. Egyszerűen nem fogott meg annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!