Jól számolták ki a fizetésemet adott hónapban? Besorolási bér, alapbér? Micsoda?
Elsősorban szeretném leszögezni, nem az Én fizetésemről van szó, de mivel úgy talán érthetőbb a megfogalmazás, saját nevemben részletezném alább.
December hónapom így alakult munkakapcsán:
-10 nap munkanap
-4 nap kórházi kezelés (50%-os TP)
-2 nap háziorvos általi TP (azt hiszem az 60-67%)
-6 nap szabadság
Na most a bruttóm 167.400Ft ugyebár, mert előre megyünk, nem hátra..és hát itt ez a KSH szerinti 350.000Ft-os medion átlag, na mindegy is. Elnézést!
A lényeg..
Besorolási bér: 167.400Ft
Állandó TÖRZSBÉR: 82.639 Ft
Szabadság: 43.071Ft
Így kaptunk egy bruttót, ami 123.700Ft környéke...
Ebből nettót kaptam 82.000Ft körül..
Ebből adódik a kérdésem mivel nem ismerem magam ki e dolgokban kellően, s hiszem, hogy itt van sokkal okosabb, mint Én!
1 hónapra, 167.400Ft-os bruttóval, legyen kerek perec 6 nap táppénzzel, 82.000Ft nt. jár?
Ez kicsit érdekes számomra, mivel volt, hogy máskor is voltam táppénzen én mocsok...de nem kaptam még ennyire kevés fizetést?!
Nem, a bérszámfejtőnket nem érdekli konkrétan, nem kíván utánanézni.
Ezen felül kaptam bérlettámogatásra plusz 7.600Ft-ot, de ez lényegtelen jelenesetben, ez fizetésen felüli összeg, a br. nem képzi itt!
Hálás lennék, ha valaki tudna konkrétan választ adni nekem!
Elnézést tényleg mindenkitől, medián, nem medion. Banális elírás!
Csak mivel a bérpapíron fel volt tüntetve, hogy mikor volt táppénzen az illető, ebből adódóan zavarodtam meg, ha egyszer 31-én küldte el a TP papírokat, tehát bérszámfejtés előtt tudták már mettől-meddig volt TP-n és nem számolták el?! Bár tény, a számítási résznél szimplán csak amit fentebb is írtam, -Állandó TÖRZSBÉR szerepel adott összeggel, illetve -Szabadság (6nap) adott összeggel.
Tehát való igaz, ott nem szerepel a táppénz/összeg. Ez most tűnt fel.
A táppénzt nem a jelenlegi besorolási bérből számítják. A keresőképtelenség kezdetétől vissza kell menni 3 hónapot, onnan pedig visszaszámolni 180 napi átlagbért. (Jelen esetben kb a március-szeptember közötti átlagfizetés lesz a táppénz alapja).
A kórházi táppénz 50%, az otthoni 60 (nincs olyan, hogy 67).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!