Hogy működik a cafateria rendszer? Ha bruttó 400ezer Ft egy évre, akkor miért van korlátozva a vendéglátás zseb havi 12ezer ft-ra?
Nincs korlátozva. Csak az adókulcs más.
Nekem van olyan hónap, hogy 45 000 Ft jön a vendéglátásra, de van, hogy csak 15 000 Ft. Így tudtam optimalizálni a legjobban.
A cafeteria kedvezményesen adózik. Ez a 28%.
DE csak egy összeghatárig. Fölötte rendesen bérként.
Teheted mind a 400ezret a vendéglátásra. Az első 150zer 28%-al adózik, a fölötte lévő meg 41-el.
Így nem 288 lesz rajta a nettód, hanem jóval kevesebb.
28% ÁFA...??????
Ilyen nincs is. :))
#6 - Igen, normál adóval nincs sok értelme odarakni.
De lehet, hogy a fölötti rész csak 33,04%-al adózik, erre most nem pontosan nem emlékszem.
Kérdezd meg a Hr-st akinek le kell adnod az igényt.
Készpénz bérként adózik, semmi értelme.
Tedd másik zsebbe, maxold ki a limitet. Szeptemberig biztosan van átjárás a zsebek között.
Ha elérted a zseb adóhatárát onnantól 33%-al adózol, ami még mindig kedvezőbb mint bérként. A maximum zsebekre pedig 400k Ft.
Nekem nincs ertelme mas zsebnek a vendeglatason kivul.
Azt akartam ezzel kideriteni,hogy jol jarnek e igy hogy a fennmarado brutto 250ezret keszpenz valtasba hivnam le, mivel az berkent adozik..es itt valaki irta,hogy a vendeglatas zseb is a 150ezer max utan berkent adozik. Vagy csak 33%?
Igen megkerdeznem,csak olyan nehez oket elerni sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!