Ausztriai vendéglátás mennyire nehéz munka?
"Szarrá hajtanak."
Ez túlzás, csak annyi hogy dolgozni kell és kirúgnak ha lusta vagy.
Elmesélem egy napomat.
14-re bemegyek az üres bárba, egy élmény üres bárból dolgozni, de muszáj mert nincs aki feltöltse. Közbe persze csináljam a teraszt, ha szerencsém van az arab gyerek nem áll le beszélgetni a vendégekkel, de szarik bele ott van 15 éve. Rohanok mint egy idióta a bárból viszem ki az italokat a terraszra vagy a medencéhez, közbe persze csináljam a bár feltöltést is, ja meg a schankot is felkéne tölteni mert nincs aki megcsinálja. Úgy hogy rohanok, és gyorsan belenézek, hogy mi hiányzik, így egyúttal felhozom a cuccokat a raktárból, persze közbe egyre többen jönnek a terszra, az arab ideges. Kikéne mennem a kertbe mentáért mert este nem látok a sötétbe sajnos, és tutti, hogy valaki Hugót kér majd, még mindig rohanok mint egy idióta, aztán sietek vissza mert vár a terasz és fel kéne terítenem is estére pár asztalra mert nincs pincér. A Kaffekuchen lemegy 4:30-ig aztán elmegyek kajálni ami marad kint a büféből, van odaégettet leves meg legyes süti, így inkább eszem azt amit vettem magamnak a szabadnapomon. Visszamegyek 30 perces szünetem után, itt elkezdem bekészíteni a bárt, bevárom a partnerem aztán 18-tól 20:15-ig nyomom le a schankot és segítek hordan ia kaját. Majd 20:15-től megyek vissza a bárba mert tele van ott kell letolni a sz@rt. Majd olyan 1:00 de akár lehet 3:00 óra is mikor betudunk zárni, ameddig vendég van. Szeptemberbe 220 órám volt, a bárból hiányzik 1 ember az étteremből meg 5 pincér. Ilyen ez az osztrák vendéglátás egy 4 csillagos szállodában.
A jatt az szinte nulla, mivel felírják szobára 95%-ban.
Annyiból jó, hogy van szezon pénz.
Amit el kell engedni azok a 4 csillagos helyek és a hegyek a dialektud miatt.
A gyerekszállodák se jók, mert oltári nagy mocsok van.
Illetve ami még nagyon rossz a BIO szállodák, azok felérnek egy tökön szúrással, hamar megöregszel ott a sznob vendégkörtől, bekapsz egy ilyen megrendelést aztán a konyha kicsinál.
Ich hätte gerne einen Kaiserschmarrn von Hafermilch mit warme Apfelmus und bitte noch einen Laktosefrei Cappuccino dazu.
Elmondom az én tapasztalatomat. Tényleg attól függ hol vagy, mekkora a hely, hány asztal van, mik a szokások, helyileg hol van stb.
Én egy szőlőbirtokon voltam, ahol esküvőket szerveztek. Saját konyhájuk volt, szállással stb. hétvégénként kellett dolgozni, de teljes fizetést igértek érte, mintha 5*8 órában dolgoznál. A táj gyönyörű volt, csend és nyugalom. Örültem, hogy jó helyen vagyok. Egy hétvége alatt megkeresem a havi fizut, végre egyenesbe jövök.
A távolságok óriásiak voltak. De tényleg.
Volt hogy 2 esküvő között ingáztam a birtokon belül, ha éppen kevés volt a felszolgáló. A lábamat nem éreztem. Amikor vége volt az esküvőnek, és tudtál egy pár órát pihenni, akkor mehettél reggeliztetni. Mindent is kellett csinálni. Bútorokat, dekorációkat, pakolni stb. A 2 napból lett 5 nap. 12-14-16 óra stb. A fizetésen ez nem látszott, mert azt mondták hogy majd egybe megkapom amikor lejár a szezon a túlórapénzt. Na én ezt nem vártam meg.. Dolgoztam már előtte pörgős helyen, Budapesten, Hajón, vittem egyedül rendezvényt egy pultossal,szóval láttam már pár dolgot. De ez tényleg kemény volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!