Milyen dolgozni Ausztriában szobalányként?
Mennyire fárasztó? Mennyi szoba jut egy napra stb
Akinek van tapasztalata, vagy hallott róla kérem írjon
Innsbruck környékén a falvakban rengeteg panzióban dolgoznak magyar szobalányok, nem ritka, hogy a teljes csapat magyar (pincérek, szakácsok, konyhalányok, stb) és nagyon jó a csapat. A munka kemény, általában 2*4 óra nap közben szünettel, a fizetés nettó 1200-1400 euró, általában ingyenes a lakhatás (kicsi szoba, közös fürdő) és az étkezés. Ha szorgalmas és megbizható vagy, az osztrákok megbecsülnek és hálásak. Alapvetően Tirolban nagyon szeretik a magyarokat, mert nagyon jó munkaerő. Általában 2 szezon van egy évben, nyári és téli. A téli szezon végén szoktak adni 1 teljes havi bónuszt. Mindig bejelentenek, de azért nem a teljes összegre.
Az egyik közeli családtagom évek óta dolgozik Ausztria tiroli részén, sokszor voltam is nála vendégségben, és tőle tudom ezeket, illetve személyesen is láttam, hogy hogyan telnek a mindennapok.
A legfontosabb, hogy a 8 óra munka az tényleg munka, és ezt az osztrákok meg is követelik. De nem rabszolgaként bánnak veled, ahogy mondjuk egy magyar szobalánnyal magyar tulajok, hanem korrekten kompenzálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!