Átlagember szintjén hogy lehet forgatni a pénzt?
Van kb 6 millió megtakarításom.
Vettem kriptovalutákat 400ezer értékben ősszel, azokkal minimum 5 évre tervezek.
Vészhelyzeti tartalékként 2 milliót megszeretnék tartani, tehát olyan 4 millióm lenne.
"#28 A gazolaj tarolasa kevesbe veszelyes, mivel legkori nyomason nem gyulekony. Ha beledo sz egy ego gyufat akkor sem gyullad meg. A benzin mas tema, azt en sem tarolnek otthon."
Ó dehogynem, erősen gyúlékony, csak nem "robban" úgy, mint a benzingőz. Lehet hogy ha párszor gyufát dobsz bele, akkor elalszik, de azért te is érzed, hogy nem életbiztosítás ezzel játszani. Illetve bármilyen nyílt láng veszélyt jelent rá.
"Sose láttam még ilyet, nemtudom miről beszélsz."
Akkor olvass utána:
Ez eléggé közismert jelenség.
Nem hittem volna, hogy ekkora flamewar lesz a kérdésből :D
Kösz annak a pár értelmes válaszadónak
Ki mondta, hogy pump n dump shitcoinba tettem a pénzem? Most félretéve azt, hogy mennyit kerestem a 6-8 évvel ezelőtti befektetésekkel, (kb 15x, BTC-be tettem kisebb pénzeket, és évekig nem is foglalkoztam a témával), tavaly ilyenkor az alábbiakba tettem pénzt: BTC, ETH, LUNA, MATIC, DOT, CRO.
Azóta ETH 2.5X, LUNA 100x, MATIC 70x, stb. A portfoliom kb. 5%a volt veszteséges.
Emellett persze jól keresek, és nem a befektetésekből élek, ez csak abban segít hogy még 40 éves korom előtt elmehessek nyugdíjba.
Nem érdekel a totalcar hülyesége, máshol nem írnak erről az az oldal meg egyébként se működik, mindíg a reklámblokkolóval csesztet, közbe nincs is.
Még az életbe nem romlott benzin egy kocsimba se, pedig álltak eleget.
Kicsit idegesítő amikor olyan ember alkot véleményt a kriptorol akinek semmi köze hozzá.
Nem csak shitcoinok vannak.
Aki olyanba fektet az meg is érdemli.
Aki a hirtelen meggazdagodásra vár, az is megérdemli.
Nyilván ezt is csak okosan szabad csinálni, és ki kell tanulni mint minden mást.
De szerintem egyáltalán nem hülyeség ebbe fektetni. Főleg most jelenleg hatalmasat zuhant a piac.
ETH, SOL nagy tetelben megéri, így még most BTC is lesz még majd úgy is a jelenlegi ATH szintjén tehát dupla van benne. Ha még alt kéne amibe nagyobb potenciál lehet qnt vet one
"Nyilván ezt is csak okosan szabad csinálni, és ki kell tanulni mint minden mást."
Ahham, és a kiscserkészek tanulópénzén terjesztik itt az igét és az örömhírt a "vén rókák".
Akkor lényegében ez is csak egy "pilótajáték"...
Kicsit idegesítő, hogy olyan gondolja magáról azt, hogy "ért" a kriptóhoz, aki egyik oldaláról sem tudja megfogni a dolgot.
- Nem ért a gazdaság működéséhez, semmilyen szakirányú végzettsége vagy ismeretanyaga nincsen.
- Nem ért az informatikához, az egységsugarú user szintjén túl.
Jelenleg egyik kriptó sem tud pénzként hasznosulni, mert a pénz egyetlen funkcióját sem tölti be. Semmi másra nem jó, mint spekulálni.
Egészen addig lehet növekvő árfolyamra játszani, amíg a kormányok és jegybankok pénzbőségre törekednek, görcsösen kerülve bármiféle gazdasági mutató romlását. Ja meg persze még az is be tud tenni az árfolyamnak, ha Musk posztol egy képet bármiről és pont van egy képen látható dologhoz hasonló nevű shitcoin. :)
A tőzsde pontosan ugyanolyan spekulacio mint a kripto. A kulonbseg annyi, hogy utobbi nem annyira szabalyozott, es volatilisebb.
En szeretem a kriptot, de tudni kell kezelni.
Ezek ugyanúgy projektek, igen, sok az értelmetlen shitcoin, de mint már mondtam, aki abba rak az meg is érdemli.
Amúgy meg csomonak szerepe van például termékhamisítás ellen is.
Ráadásul 47es az Arany például miben különbözik a Bitcointol?:)
Ja és Muskot felhozni még..igen néha úgy beszél hogy a saját shitcoinja árát le/felverje,
Amúgy meg minnel többször csinálja ezt meg egyre kevésbé fog rá reagálni a piac, plusz ahogyan nő a piaci kapitalizáció is sem fogja már annyira megérezni ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!