Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Átlagember szintjén hogy...

Átlagember szintjén hogy lehet forgatni a pénzt?

Figyelt kérdés

Van kb 6 millió megtakarításom.

Vettem kriptovalutákat 400ezer értékben ősszel, azokkal minimum 5 évre tervezek.

Vészhelyzeti tartalékként 2 milliót megszeretnék tartani, tehát olyan 4 millióm lenne.

2022. jan. 18. 12:04
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
68%

4 millióból:

Csak pénzforgatással azaz munka / vállalkozás nélkül?

- Valutázol, de ez csak zsebpénz, max havi 50e ha ügyes vagy és nem buksz.

Kriptóba én sose tenném, főleg nem 5 évre.

Dollárba is csak évente raktam pont ugyanennyit, és egyszer hozott 300 ezret egyszer 200 ezret, szóval per 12 hónap.

2022. jan. 18. 12:22
 12/53 A kérdező kommentje:
11, mindig ezt mondtam én is, hogy egy fas..zság a kriptózás, tavaly akartam venni ethereumot, amikor volt vagy 300 dollár... most, úgy h bedőlt a piac kicsit 3200 dollár...
2022. jan. 18. 12:24
 13/53 anonim ***** válasza:
0%

Esetleg még benzin / diesel csak körülményes a tárolása, meg "illegális" tovább eladnod.

Viszont jövőre tuti lesz rajta 100-150 ft-od literenként.

Választások éve van, elvileg "árrobbanás" előtt állunk, szóval még az is lehet hogy a babkonzerv is meg fogja érni..

2022. jan. 18. 12:25
 14/53 A kérdező kommentje:
most olvastam, hogy reálisan 600 ft fölé fog ugrani a benzin, amint vége ennek a monatóriumnak.
2022. jan. 18. 12:27
 15/53 anonim ***** válasza:
78%

Ok én meg mindíg is azt fogom mondani a kriptóval kapcsolatban, hogy nem tudod mit hoz a jövő, és ha pont a te pénzed fog bedőlni, hát lehet nem fogsz mosolyogni hozzá.

Gyakorlatilag orosz rulett, utólérhetetlen cégek / vállalatok kezelik a pénzed külföldön, ha egyik napról a másikra eltűnnek, akkor melyik ország hatóságainál fogsz reklamálni?

Én, hogy őszinte legyek még a kaparós sorsjegyre is sajnálom a pénzt amióta elbukszáztam pár évvel ezelőtt 50 ezret, mert akkor nem számított az a pénz.

Ok fele visszajött, de csökkenő tendencia volt aztán 10 ezerig elkopott az 50 ezer és azóta nem vettem semmit, a nyeretlenek meg el vannak rakva "tanulságnak"...

Szoktam nézni a jutubcsatornán is van ilyen kapargatós csávó, az többfélével is nyomja, aztán még egyikből se lettek milliók.

2022. jan. 18. 12:31
 16/53 anonim ***** válasza:
95%

4 millió Ft tőkéből érdemleges hozamot összeszedni nem lehet hosszú távon.

Kicsit matekoljál már, haver! Csak rongyos havi 50.000,-Ft fix jövedelmet (évi 600e Ft) évi fix 15%-os hozammal hozol össze egy 4 milliós befektetéssel. Akkor inflációról még nem is esett szó.

Kicsit komolyabban belemerülsz a pénzügyekbe, akkor tudod, hogy hosszú távon, kicsit is biztonságosan infláció fölött 3-4%-nál több hozam irreális, sőt, azt is nehéz elérni.

Különösen jól illusztrálja ezt a mostani korrekciója a kriptovalutáknak.

2022. jan. 18. 12:38
 17/53 A kérdező kommentje:

én nem akarok befektetni ilyen értékpapírokba meg hasonlókba.

Én olyasmiben gondolkozok, hogy műszaki cikkeket felvásárolni, vagy akár ékszereket, és azokat értékesíteni.

Rengeteg ilyen látok használt árucikkeket árusító weboldalakon, hogy egy személy csomó iphone-t árul, és hasonlókat. Nyilván megvannak a forrásaik, akiktől ezeket beszerzik, szerintem nyugat európából leselejtezett/garanciában cserélt használt telókat, és itthon eladják piaci áron.

2022. jan. 18. 12:45
 18/53 anonim ***** válasza:
93%
Veszel egy vidéki garzont/panelt hitelre és kiadod. Tiéd az ingatlan, a törlesztőt fedezi a bérleti díj.
2022. jan. 18. 12:51
 19/53 anonim ***** válasza:
16%
Ha így van, akkor nézz utána, hogy hol lehet efféle, itthon drágábban tovább értékesíthető árucikkeket olcsón beszerezni!
2022. jan. 18. 12:51
 20/53 A kérdező kommentje:
Volt olyan ismerősöm, aki azt csinálta, hogy törökországban bevásárolt arany ékszereket, és itthon eladta.
2022. jan. 18. 12:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!