Egy átlagembernek hol könnyebb munkát találnia? Miskolcon vagy Debrecenben? Hol jobbak a körülmények? Hol jobb az életszínvonal?
Miskolcon élek és itt is tanultam. Az én esetemben angol középfokú (nem szakmai, csak társalgásszintű) nyelvtudással, végzős mérnök hallgatóként, 3 év mérnök gyakornoki tapasztalattal augusztus végén, szeptember elején kezdtem állást keresni (államvizsga előtt, aktív hallgatói jogviszonnyal).
Gyakornoknak bármikor felvettek volna azonnali kezdéssel (Bosch, Sega, Sicta, stb, főként multik), főállású munkára viszont csak 3 interjúra hívtak be a környéken. Végül a harmadik tett korrekt ajánlatot december közepén, egy kazincbarcikai cég (20 km, kocsival kb 25-40 perc bejárni, attól függ hogy a város melyik részén laksz és mennyire tudod elkerülni a forgalmat).
Debrecenben nincs sok ismerősöm, de ők hamarabb elhelyezkedtek. Azt viszont kiemelném, hogy mindkettő jobban beszél nyelveket. Az egyikük anyanyelvi szinten angolul, a másikuk középszintű angol mellett közép németül és alapszinten (talán) olaszul tud.
Szakma, tapasztalat és tudás függő, hogy mennyi idő elhelyezkedni. És persze ezek mellett cég függő a bérezés.
Budapesten is csak az értelmiség van jobban megfizetve - amit egy vidéki azonnal elbukik a lakhatás árával!
Ha én elmennék Debrecenből, akkor biztos hogy nem Pestre mennék, csakis külföldre! Laktam, dolgoztam Pesten - soha nem mennék vissza!
Tudom, te vagy az, aki Debrecenben lakott, de a hatalmas esze szavára Pestre ment, és szenzációsan értékes életet él.(-
Nem baj, hogy elmentél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!