Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Utálom a munkahelyemet, de...

Utálom a munkahelyemet, de nagyon jól keresek. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4 éve dolgozom felsővezetőként egy középvállalkozásnál, elsősorban marketinggel, kommunikációval és cégfejlesztéssel foglalkozom. Sajnos ennyi idő alatt a főnököm által okozott munkahelyi légkör teljesen kikészített. A tulajdonos (akinek jobb keze vagyok gyakorlatilag) értelmezhetetlen utasításokat ad, egyszerűen senki nem tudja mostanra, hogy mit is csinálunk, hogyan és mit mikor szeretnénk. Napi szinten gyökeresen változnak adott feladatok, termékek, nagyjából minden totál káosz mióta nemzetközi terepre szeretnénk menni (1,5 éve, bár előtte sem volt sokkal jobb a helyzet). Bármi amit javasolok ha nem is leszólásra kerül, de kicsavartan megmagyarázza az ellenkezőjét éshát nyilván kénytelen vagyok elfogadni, amit Ő szeretne, már konstruktív vitához sincs kedvem. Persze utána kiderül, hogy igazam volt.

Megfogadtam, hogy ha heti 5 napból már átlagban 3-at utálok dolgozni, akkor keresek mást...nos, itt 5-ből 5 nap utálok reggel felkelni :D

A gond az, hogy amúgy ezzel a munkával jól keresek. Úgy értem millió felett tisztán nettóban havonta. Ez elég sok pénz szerintem itthon, és tuti, hogy máshol eleonte nem kapnék ennyit. Az nem zavarna, ha 15%-kal kevesebbet keresnék, de azért 30+%-kal már nem szeretnék (ez esetemben kb 350 ezerrel kevesebb, mint amit most keresek). Igazából elég lazán meg tudom csinálni azokat a baromságokat, amiket kérnek, "mitérdekel' engem" alapon, home officeban, kötetlen munkaidőben, de megéri ez amúgy? :D Tiszta stressz vagyok, utálom egészet (nem szakmámat, csak a helyet, ahol jelenleg dolgozom).

Tudom nekem kell eldöntenem, de azért érdekel más véleménye is. Ti mit csinálnátok ilyen helyzetben?

2022. jan. 16. 18:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
24%

Ahogy már írták többen, felsővezetőként ez elég kevéske, egyszerű beosztott fejlesztők keresnek ennyit.

Mindenképpen nézz szét a munkaerőpiacon.

2022. jan. 16. 20:53
 12/14 anonim ***** válasza:
65%

Gyerekek, ne azon rugózzatok, hogy felsővezetőként ez sok vagy sem. A magyar bérekhez - még az IT alkalmazotti bérekhez képest is - ez bőven átlag feletti nettó, főleg ha nem valami KATA-s trükközés, hanem rendes bejelentett munka.

Nyilvánvalóan ez egy magyar cég, nem egy multi, és egy pár tucat - száz főt foglalkoztató cégben a főnök jobbkeze felsővezetővezetőnek számít és slussz. Egy magyar kkv pedig nem tud olyan fizetést adni, mint mondjuk egy multi egy igazgatósági tagnak.

A kérdésre válaszoljatok...

2022. jan. 16. 22:01
 13/14 anonim ***** válasza:
47%
Épp ezért lenne sokkal előrébb ha nagy céghez menne.
2022. jan. 16. 22:06
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

De mitől lenne előrébb? A vezetőségbe nem csak úgy beugrálnak emberek ismeretlen magyar cégektől?

Ha valaki kiesik egy vezető szerepből, akkor nagyon nehéz oda visszaküzdenie magát. Ugye eleve csak a korábbi közvetlen konkurenciánál lehet releváns a vezetői tapasztalata, az pedig nem túl valószínű, hogy éppen akkor lesz rá ott szükség, amikor felmond a régi helyén.

2022. jan. 16. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!