Utálom a munkahelyemet, de nagyon jól keresek. Hogyan tovább?
Sziasztok!
4 éve dolgozom felsővezetőként egy középvállalkozásnál, elsősorban marketinggel, kommunikációval és cégfejlesztéssel foglalkozom. Sajnos ennyi idő alatt a főnököm által okozott munkahelyi légkör teljesen kikészített. A tulajdonos (akinek jobb keze vagyok gyakorlatilag) értelmezhetetlen utasításokat ad, egyszerűen senki nem tudja mostanra, hogy mit is csinálunk, hogyan és mit mikor szeretnénk. Napi szinten gyökeresen változnak adott feladatok, termékek, nagyjából minden totál káosz mióta nemzetközi terepre szeretnénk menni (1,5 éve, bár előtte sem volt sokkal jobb a helyzet). Bármi amit javasolok ha nem is leszólásra kerül, de kicsavartan megmagyarázza az ellenkezőjét éshát nyilván kénytelen vagyok elfogadni, amit Ő szeretne, már konstruktív vitához sincs kedvem. Persze utána kiderül, hogy igazam volt.
Megfogadtam, hogy ha heti 5 napból már átlagban 3-at utálok dolgozni, akkor keresek mást...nos, itt 5-ből 5 nap utálok reggel felkelni :D
A gond az, hogy amúgy ezzel a munkával jól keresek. Úgy értem millió felett tisztán nettóban havonta. Ez elég sok pénz szerintem itthon, és tuti, hogy máshol eleonte nem kapnék ennyit. Az nem zavarna, ha 15%-kal kevesebbet keresnék, de azért 30+%-kal már nem szeretnék (ez esetemben kb 350 ezerrel kevesebb, mint amit most keresek). Igazából elég lazán meg tudom csinálni azokat a baromságokat, amiket kérnek, "mitérdekel' engem" alapon, home officeban, kötetlen munkaidőben, de megéri ez amúgy? :D Tiszta stressz vagyok, utálom egészet (nem szakmámat, csak a helyet, ahol jelenleg dolgozom).
Tudom nekem kell eldöntenem, de azért érdekel más véleménye is. Ti mit csinálnátok ilyen helyzetben?
"Középvállalkozásnál felsővezető". Aha persze.
A "millió felett nettó" az 1.6+ bruttó, amit azért eléggé vicces felsővezetői fizetésnek nevezni (nem azt mondom, hogy rossz, hanem hogy a felsővezető nagyon nem itt kezdődik - ez egy jobb beosztott szoftvermérnök pénze).
Tanács: ne vedd komolyan a munkát, lazulj el, szép lassan rúgasd ki magad, ha ügyes vagy csak jövőre lesz és akkor már kapásból kapsz 2 havi végkielégítést minimum, és ha most elkezded, van 1 éved új állást keresni. Mire elküldenek, pont akad majd valami jó. Ha meg hamarabb találsz, lépsz.
Jó lenne tudatosítani, hogy nem vagy azonos sem az érzelmeiddel, sem a gondolataiddal, így nem stresszelnél.
Ahogy írtad is, te egy alkalmazott vagy. Nem az dolgod, hogy okosabb legyél a tulajnál, felettesnél. Akkor alapíts saját vállalkozást.
Annyit csinálnék a helyedben, hogy bármiféle döntés előtt, 3-5 lépéssel, 20-féle irányba előre gondolkozva, terveket készítenék. Lásd veszélykatalógus.
Aztán nyugiba ellennék HO-ban.
Sokan abba a hibába esnek, hogy a munkahely lesz az életük. Mondjuk, ha 24 órás készenlét van, akkor azt a munkahelyet ott kell hagyni. Nem fizetik meg.
A legfontosabb a hozzászólásom első mondata után, hogy a munkahely egy eszköz, semmivel sem több, így nem fog kiégni az ember, illetve valóban egyensúlyt tud teremteni a magánélete (célok, hobbi, család, stb.) és a munkahelye között.
Én is hasonló cipőben vagyok, évek óta utálom a munkámat, de szerintem ennyit sehol sem kapnék és bizony nagy szükség van a pénzre.
Mindig eldöntöm, hogy kész, innentől lesz..rom, megcsinálom becsületesen azt amit muszáj, a többi meg nem érdekel, ha kirúgnak akkor kirúgnak, ha nem akkor nem. De hát sosem tudom magamat ehhez tartani és csak idegesít a dolog... :(
" Gyakorlatilag egyszerű beosztottak keresnek ennyit komolyabb cégeknél "
Én középvezető vagyok és havi 16 milliót keresek nettóba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!