Ha nagyon fontos dolgom van, de a főnököm nem enged szabira, hivatkozhatok-e arra hogy 7 nappal én rendelkezem? Felülírja- e ez azt hogy működési okkal függ össze hogy nem tud szabira engedni?
Figyelt kérdés
Munkaerő hiány van nálunk, de egy kis szervezést igényelt volna és meg tudta volna oldani a helyettesitesemet. Végül meg is oldotta, mert nem mentem dolgozni. De szóbeli figyelmeztetést kaptam végül miatta. Jogos volt?2022. jan. 13. 08:41
1/11 anonim válasza:
Ha 15 nappal előtte kérted írásban, akkor hivatkozhatsz rá, hogy a 7 nappal te rendelkezel.
Ha nem kaptál szabit és szó nélkül nem mentél dolgozni, akkor örülj, hogy csak figyelmeztetést kaptál és nem rúgott ki.
Mondjuk, attól függően, hogy mi volt az a fontos dolog a főnök is lehet, hogy egy tapló volt, ha nem engedett el.
2/11 anonim válasza:
Azért nem eszik ilyen forrón a kását.
Ha méltányolható indok miatt nem mentél dolgozni, például egészségügyi beavatkozás akár közeli hozzátartozó esetében, temetés, havaria elhárítás, stb akkor a munkáltatót fogják felelősségre vonni, hogy miért nem engedett szabadságra.
3/11 anonim válasza:
Ilyen helyen nem szabad dolgozni..Látszik is , hogy munkaerőhiány van.
4/11 A kérdező kommentje:
Árulom a lakásomat és egy nagyon jó ismerős meg akarta nézni, akinek a délutáni órák nem lettek volna jók, csak 6 nap múlva hétvégén tudta volna megnézni, de addig nem akartam várni, mert féltem hogy talál addig másik lakást. Ismerősnek eladni az ingatlant sokkal jobb mint egy idegennek, ezért volt fontos hogy megmutassam neki. Még azt is felajánlottam hogy bejövök dolgozni csak engedjen haza egy órára, kerékpárral vagyok, megjárom egy óra alatt. De nem engedett el. Eddig nem kapott senki figyelmeztetést a cégnél pedig volt már hogy lopott valaki vagy engedély nélkül hazament. Csak én.
2022. jan. 13. 09:30
5/11 anonim válasza:
Szerintem eleg olcson megusztad, innentol kezdve nem kell vele foglalkozni. Legkozelebb hamarabb kerj szabit, ha egyik naprol a masikra akarod, azt sehol nem szeretik.
6/11 anonim válasza:
Hát igen, ez nem olyan indok amire járna a vis maior elbírálás.
7/11 A kérdező kommentje:
Nem végzek felelősségteljes munkát, takarító vagyok és a munkaidő felében csak készenlétben vagyok, csak ülünk az öltözőben. 10- től 11-ig , amikor haza akartam ugrani, nincs is semmi munka.
2022. jan. 13. 11:58
8/11 A kérdező kommentje:
Ráadásul rehab cég vagyunk, beteg emberrel így bánni, szégyen.
2022. jan. 13. 12:00
9/11 anonim válasza:
Ebben az esetben teljesen jogosan járt el a főnököd
10/11 anonim válasza:
Az a szégyen inkább, hogy így gondolod. Tökéletesen igaza volt a főnöködnek és örülhetsz, hogy csak egy figyelmeztetéssel megúsztad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!