30 nap szabi jár nekem egy évben, abból hány nappal rendelkezhetek, és ez pontosan mit is jelent?
Ha 30 nap szabi jár, akkor már nyugdíjas korban vagy.
Eddig senki nem mondta el?
Én úgy tudom, hogy 30 nap esetében én 7,5 nappal rendelkezhetem. Mit jelent ez a "rendelkezhetem" dolog, Pl. ha ki akarnák velem vetetni, akkor mondhatom csak simán azt hogy "NEM!" ???
Vagy pedig csak nyomós indokkal határozhatok ezen napjaimról? (pl. ki akarom venni, vagy nem akarom kivenni)
Szia!
Munka törvénykönyve 122.§(2) * A munkáltató évente hét munkanap szabadságot - a munkaviszony első három hónapját kivéve - legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. Ennek során a 121. § megfelelően irányadó. A munkavállalónak erre vonatkozó igényét legalább tizenöt nappal a szabadság kezdete előtt be kell jelentenie.
Tehát 7 munkanapot mondhatsz meg, hogy mikor szeretnéd kivenni, és azt ki is kell adniuk a te kívánságodnak megfelelően. A többivel a munkáltató rendelkezik, tehát a 30ból 23at ő mondja meg, hogy mikor mész szabira. Ezt viszont év közben bármikor megteheti. Tehát ha nem csak az a 7 nap szabadságod maradt, akkor nem mondhatod a munkáltatónak, hogy nem mész szabadságra.
8:Köszönöm a választ! :)
viszont ezt nem teljesen értem: "Tehát ha nem csak az a 7 nap szabadságod maradt, akkor nem mondhatod a munkáltatónak, hogy nem mész szabadságra."
Leírnád hogy mit jelent az a "Tehát ha nem csak az a 7 nap szabadságod maradt" (?)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!