30 nap szabi jár nekem egy évben, abból hány nappal rendelkezhetek, és ez pontosan mit is jelent?
A 10 hozzászóló irománya után ez lett volna a következő kérdésem, vagyis hogy pontosan hogyan is néz ki ez "részleteiben" ...
_
Viszont hagy kérdezzek még egy picit. Írtad, hogy arra az egyre mondhatom hogy nem megyek szabira. A kérdésem az lenne, hogy arra az egyre meg kell indokoljam hogy miért nem akarok szabira menni, vagy egyszerűen kijelentem és kész?
A munkáltató évente hét munkanap szabadságot legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni.
Azt hogy ezt mikor szeretnéd igénybe venni 15 nappal előtte kell jelezned a munkáltató felé.
Ennyivel rendelkezel te, ez lesz a kért szabadság.
A többi szabadságodat a munkáltató adja ki.
Normálisabb helyeken megkérdezik azt is hogy neked mikor jó. Ugyanis ez lenne a törvényes hogy egyeztetnek. Ja és 15 nappal a kiadás előtt értesíteni kell a munkavállalót a kiadott szabadságról.
De a munkaszerződésedben, vagy esetleg kollektyív szerződésedben is lehetnek megállapodások a szabadsággal kapcsolatban. Azt már csak te tudod mir írtál alá.
Hogy vílágos legyen miért kérdezem... A történet úgy néz ki, hogy van most 6 napom.. De nyáron már ki vettem belőle 5, én kértem ki. Most van ugy mint írtam 6 napom, tehát ezek szerint rendelkezhetek a 6 napomból még 2-vel. Tehát ezek szerint nem küldhetnek el szabira, csak 4 napra. oké ezt értem. de a maradék 2 napot amivel rendelkezek, kérhetem az utolsó két munka napra?
Na elég csavaros a történet, de remélem igy már érthető miért kérdezem ezt így körbe (?) :)
kérd most azt a két napodat! oda kell adniuk ahova kéred!
a többit is ki fogják adni, mert szabit nem lehet átvinni jövőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!