Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 30 nap szabi jár nekem egy...

30 nap szabi jár nekem egy évben, abból hány nappal rendelkezhetek, és ez pontosan mit is jelent?

Figyelt kérdés
Pl. Meghatározhatom, hogy azt mikor adják ki akkor, ha ki akarnák vetetni velem?
2021. dec. 8. 18:05
1 2
 11/18 Sandol ***** válasza:
87%
Tehát ha mondjuk 10 nap szabadságod van, és a munkáltatód elküld 3 napra, akkor nem mondhatod azt, hogy nem mész. Ha 4 napra küldd el, abból 1re mondhatod, hogy nem, csak 3 napra mész.
2021. dec. 9. 14:49
 12/18 A kérdező kommentje:

A 10 hozzászóló irománya után ez lett volna a következő kérdésem, vagyis hogy pontosan hogyan is néz ki ez "részleteiben" ...

_

Viszont hagy kérdezzek még egy picit. Írtad, hogy arra az egyre mondhatom hogy nem megyek szabira. A kérdésem az lenne, hogy arra az egyre meg kell indokoljam hogy miért nem akarok szabira menni, vagy egyszerűen kijelentem és kész?

2021. dec. 9. 17:28
 13/18 A kérdező kommentje:
A másik kérdésem az lenne, hogy ha a példádat veszem, Tehát van 10 napom, alküldenek 3 napra, és megmarad a 7 napom, akkor abból a 7 napból én mondhatom azt, hogy Pl. ki szeretnék venni belőle egy (vagy akár 2, 3 napot) napot x, y-kor? Mondjuk a jövőhéten? És ki KELL hogy adják amikorra kérem, vagyis mivel én rendelkezek vele, akkor kötelesek ki adni amikorra kérem? (Pl. az ünnepek elötti utolsó két munka napokra?)
2021. dec. 9. 17:51
 14/18 A kérdező kommentje:
(Bocsi az írás hibákért!)
 15/18 anonim ***** válasza:
87%

A munkáltató évente hét munkanap szabadságot legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni.

Azt hogy ezt mikor szeretnéd igénybe venni 15 nappal előtte kell jelezned a munkáltató felé.

Ennyivel rendelkezel te, ez lesz a kért szabadság.

A többi szabadságodat a munkáltató adja ki.

Normálisabb helyeken megkérdezik azt is hogy neked mikor jó. Ugyanis ez lenne a törvényes hogy egyeztetnek. Ja és 15 nappal a kiadás előtt értesíteni kell a munkavállalót a kiadott szabadságról.

De a munkaszerződésedben, vagy esetleg kollektyív szerződésedben is lehetnek megállapodások a szabadsággal kapcsolatban. Azt már csak te tudod mir írtál alá.

16/18 A kérdező kommentje:

Hogy vílágos legyen miért kérdezem... A történet úgy néz ki, hogy van most 6 napom.. De nyáron már ki vettem belőle 5, én kértem ki. Most van ugy mint írtam 6 napom, tehát ezek szerint rendelkezhetek a 6 napomból még 2-vel. Tehát ezek szerint nem küldhetnek el szabira, csak 4 napra. oké ezt értem. de a maradék 2 napot amivel rendelkezek, kérhetem az utolsó két munka napra?

Na elég csavaros a történet, de remélem igy már érthető miért kérdezem ezt így körbe (?) :)

2021. dec. 9. 17:55
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő válaszokat! :)
2021. dec. 9. 18:35
 18/18 anonim ***** válasza:
57%

kérd most azt a két napodat! oda kell adniuk ahova kéred!

a többit is ki fogják adni, mert szabit nem lehet átvinni jövőre.

2021. dec. 9. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!