Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Figyelembe szokták venni a...

Figyelembe szokták venni a leendő munkáltatók a jelentkezők előző fizetését abban az esetben, ha teljesen más munkakörből menne oda?

Figyelt kérdés

Végzettségem szerint én villamosmérnök vagyok. Még 2018-ban végeztem, viszont nem helyezkedtem el ezen a területen. Most viszont szeretnék. Viszont a tipikus villamosmérnöki kezdő fizetéssel nem lennék előrébb semmivel, mivel jelenleg is van havi 400 ezer körüli nettó keresetem.

Ezt figyelembe vennék? Vagy ha ennyit kérnék minimum, akkor egyszerűen csak nem vennének fel?

2022. jan. 12. 00:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszik figyelembe. Nem is kérdezhetnek rá, eleve titkos a bér, ha ők is elvárják, hogy tartsd titokban, akkor ők se fogják konkréten megkérdezni. Általában azt kérdezik, "mennyiért váltanál szívesen?", "mi lenne a bérigény?". Annyit mondasz, amit nem szégyellsz. Ha nagyon felé lősz, akkor azt azért szokták jelezni. Legtöbb cégnél amúgy van bérsáv, (releváns) tapasztalattól függően, azon belül ajánlanak, akármit mondasz, már ha ajánlanak...
2022. jan. 13. 21:45
 12/12 anonim ***** válasza:

400e villamosmérnök???

Bazzeg képesítés nélkül többet keresnek sokan

2023. nov. 12. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!