Ez így legális a leendő munkáltatóm részéről?
a próbaidő pont arra való, h szerződésben rögzítse azt, h a felek "kipróbálják" egymást.
semmiképpen nem szabályos a te eseted.
Akár legális is lehet: ha napi bejelentéssel, egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmaz. Szokták ezt a munkaadók próbaidőnek használni, mert ez alatt úgyis kiderül, hogy dolgozol, kinek hogy tetszik a munka, stb.
Ha napi bejelentéssel foglalkoztat 2 hétig, akkor gondolom, csak utána írnátok szerződést.
Tulajdonképpen majdnem olyan, mint a próbaidő, csak ennél nincs szabadság, táppénz, stb.
Pl. onnan, hogy elkéri-e az adataidat vagy sem.
ha se adószámot, se semmit nem kér, akkor jó esélylel illegálisan foglalkoztat, ha elkéri, akkor esély van arra, hogy bejelent, napi bejelentéssel.
Sajnos azt Te nem tudod ellenőrizni, de mindenképpen kérdezz rá, hogy hogyan gondolták?
Nálam ugyanez az eset volt, akár en is feltehettem volna,
napi bejelentest igertek, de a 2 het alatt csak egy minimálber közeli bert fizettek volna ki, az interjún akkor azt mondtam, hogy jó, de szerintem eleg undoritó, ezert másnap visszaleptem
Az volt a konklúzió, hogyha a napi bernek nem a minimálbert igertek volna, akkor igent mondok
Ha neked esetleg pl annyit fizetnek ki, amennyi valóban járna (ha leosztod óraszámra), az meg korrektnek is mondható, illetve jogi szempontból is legális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!