Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szakmunkás bérek utol...

A szakmunkás bérek utol fogják érni pár éven belül a "normális" diplomás fizetéseket?

Figyelt kérdés
Próbálom megérteni mi folyik ebben az országban. A szakmunkás bérminimum 18,7%-al nőtt 2021-hez képest (az előző években 5 illetve 8% körüli emelések voltak). Ismerősök mérnöki cégeknél kaptak 5-8% emelést (ahogy a korábbi években is). Ha egy közepesen jól fizető, de népszerű szektort veszünk, akkor pár éven belül tényleg el fogunk oda jutni, hogy valaki 5 év egyetem (piacképes szektorban) után annyit fog keresni mint egy frissen végzett autó-, villanyszerelő, burkoló, festő vagy épp bolti eladó?

2022. jan. 11. 19:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy alap bölcsész diplomám és egy mester is hozzá, mégis kitanultam egy szakmát, mert az többet fizet. Szóval nagyon nem mindegy, hogy informatikus vs. szakmunkás, vagy szociológus vs. szakmunkás.
2022. jan. 18. 16:09
 22/23 anonim ***** válasza:
Nekem a szaros húgom kap diplomával nettó 200 környékén tanárként :D Én sima szakmával nettó 450.
2023. febr. 7. 19:27
 23/23 anonim válasza:
Mi az, ami egyszer valamikorra összehozná az embereket?
2023. júl. 6. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!