Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szakmunkás bérek utol...

A szakmunkás bérek utol fogják érni pár éven belül a "normális" diplomás fizetéseket?

Figyelt kérdés
Próbálom megérteni mi folyik ebben az országban. A szakmunkás bérminimum 18,7%-al nőtt 2021-hez képest (az előző években 5 illetve 8% körüli emelések voltak). Ismerősök mérnöki cégeknél kaptak 5-8% emelést (ahogy a korábbi években is). Ha egy közepesen jól fizető, de népszerű szektort veszünk, akkor pár éven belül tényleg el fogunk oda jutni, hogy valaki 5 év egyetem (piacképes szektorban) után annyit fog keresni mint egy frissen végzett autó-, villanyszerelő, burkoló, festő vagy épp bolti eladó?

2022. jan. 11. 19:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%

"nem azért mentem el egyetemre, hogy majd ilyen milyen kib***ott jól fogok keresni és sokszorosát kapott a szakmunkásnak, hanem mert basszus olyan végzettség érdekelt, amihez papírt egyetemen adnak."

Ez nagyon romantikus, és szépen hangzik, de sajnos ettől nem jutsz előrébb az életben. 18-20 évesen még én is azt hittem, hogy az a lényeg, hogy szeressem, amit csinálok, aztán egy alulfizetett diplomás végzettség és egy hasonlóan fizetett szakma megszerzése után rájöttem, hogy így soha a büdös eletben nem lesz semmim. Értsd, se család, se semmi, mert annyiból magamat is alig bírtam eltartani, nemhogy egy-két gyereket. Persze nőként megtehettem volna, hogy fogok valami pénzes pasit, de azért valljuk be, az sem túl fasza, ha egész eletemben függök valakitől anyagilag. Úgyhogy váltottam. Nem szeretem különösebben, amit csinálok, de nem is utálom, ellenben úgy kb 3x annyit keresek, mint az említett 2 végzettségemmel. Ráadásul tudok szabadúszóként dolgozni, saját beosztással, így nem is kell 8-10 órát dolgoznom naponta ezért a pénzért.

Nem bántam meg, mert így normális életet tudok élni. Szép dolog, ha az ember azt csinálja, amit szeret, csak az a baj, hogy ebben az országban az sokszor nyomorgással egyenlő. Úgyhogy de, szerintem igenis figyelembe kellene venni a pályaválasztásnál, hogy mennyi lesz az annyi. Jó lett volna, ha erre az én figyelmemet is felhívja valaki anno, pár év vergődést megspórolhattam volna.

2022. jan. 12. 12:05
 12/23 anonim ***** válasza:

Nem fognak a szakmunkasok annyit keresni mint egy diplomas.

Ha egy festo, komuves alkalmazott netto 600-800 ezret keresnek akkor eleg draga lenne egy haz, meg a mostani araknal is tobbet fizetnel.

2022. jan. 17. 19:13
 13/23 anonim ***** válasza:

11! Csak neked, ahogy írod is valójában nincsenek se álmaid, se terveid, se ambícióid! Te csak gyereket akarsz, semmi mást. Tudod, aki kicsit többre vágyik az életben az konkrétan a gyerekvállalást huszadrangú dolognak tartja.

én például azt csinálom, amit szeretek és mindezért kapok kemény havi nettó 230 ezer forintot, de minden egyes napot élvezek! nem kell hobbi meg szabadidős program, mikor nekem a munkám a hobbim!

2022. jan. 17. 20:11
 14/23 anonim ***** válasza:

13: hát te h**e vagy, ne haragudj 😂 konkrétan az egész szövegben egyetlen mondattal utaltam a gyerekvállalásra, hogy például azt SEM lehet ennyiből, ebből te máris levetted, hogy nekem ez az egyetlen életcélom. Nem, kérlek, nagyon sok mindent szeretnék még csinálni az életben, de az a nagy helyzet, hogy a mai világban szinte mindenhez pénz kell. Ahhoz is, hogy tanulj valamit, ahhoz is, hogy eljuss valahova, ahhoz, hogy legyen hobbid, vagy csinálj bármit. Ezzel szemben a te életedben saját bevallásod szerint SEMMI nincs a munkádon kívül, még egy hobbi sem, és akkor te ugatsz le mást, hogy céltalan 😂

Örülök, hogy te boldog vagy a 230 ezreddel, meg a csodálatos munkáddal, én nem lennék, mert 230 ezer épp csak arra elég, hogy ne dögöljek éhen, és nekem bocs, de kicsit többről szól az élet annál, hogy bejárok dolgozni. Pont azért, mert annyi jó dolog van még, de ennyi pénzből nem lehet megélni semmit.

2022. jan. 17. 22:06
 15/23 anonim ***** válasza:
50%

"Tudod, aki kicsit többre vágyik az életben az konkrétan a gyerekvállalást huszadrangú dolognak tartja"

Hogy lehet ekkora ökörséget írni?

2022. jan. 18. 06:01
 16/23 anonim ***** válasza:

#15 Egyéni értékrend kérdése. Azért, mert a te értékrendedben a gyerek az első helyeken van, másnak pedig nem, nem biztos hogy a föntebbi mondat ökörség. Sőt. Én pl. teljes mértékben azonosan gondolom. Nem mondanám ökörségnek. Ahogyan azt sem, hogy aki gyereket vállal, az ökörséget csinál.

Bár az idézett tartalom is elég egyoldalú. :)

2022. jan. 18. 08:09
 17/23 anonim ***** válasza:
Ez van, mikor valaki nem tudja a kommentet sem értelmezni :)
2022. jan. 18. 08:33
 18/23 anonim ***** válasza:
Valasz volt az, nem komment. Ezen a feluleten nem kommentelsz, hanem valaszolsz.
2022. jan. 18. 10:06
 19/23 anonim ***** válasza:

Ez van,mikor a buta ember nem tudja,hogy mit jelent a komment szó, és még dicsekszik is vele :)

Barátom, szerintem ne égesd magad tovább

2022. jan. 18. 13:07
 20/23 anonim ***** válasza:
Nem a baratod lennek, hanem a forumtarsad. De ha igenyed van ra, egye fene. 🙂
2022. jan. 18. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!