A minimálemelés miért húzná fel a nem minimálosok bérét? Számos HR-es és közgazdász állítja ezt-én nem értem
Itt a mi helyünk, ahol én vagyok. A minimál évről évre emelkedik. A mi bérünk nem minimál és évek óta változatlan. Pár éve még bruttó majdnem 100.000 választott el a minimáltól.
Most 200 lett a minimál és immáron bruttó 8000 ft választ el tőle.
De a céget ez nem érdekli akkor se emel.
Miért húzná fel az én béremet a minimál?
Jövőre te is minimálbért fogsz keresni, ami több lesz, mint a mostani fizetésed. Például ezzel máris felhúzta.
Tehát a minimálbér emelés még neked is jó, aki semmit nem tett a boldogulásáért, csak nézte, hogy X éve semmit nem emelkedett a fizetése.
Amúgy meg senki nem mondta, hogyha emelik a minimálbért, akkor mindenkinek egyformán jobb lesz.
Aki tavaly minimálbért keresett, azt lehet idén kirúgják és mehet közmunkásnak. Neki máris rosszul jött a minimálbér emelés.
A minimálbér emelésnél az a kérdés, hogy össztársadalmi szinten javít-e.
De ettől még igenis vannak vesztesei. Ha kevesebb a vesztes, mint a nyertes, akkor nemzeti szinten ezt megérte megcsinálni.
Még akkor is, ha te éppen a vesztesek közé fogsz tartozni.
Alapítványi iskola.
(amúgy meg tök mindegy, mennyi a havi fizetésed, úgyis csak a felét kapod meg, azt is fél évvel később, aztán jössz ide verni a nyáladat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!