Mivel foglalkozik egy kezdő közgazdász?
Sziasztok, kérdésem a következő: kezdő Közgázon végzettek, mivel foglalkoztok annál a vállalkozásnál ahol vagytok? Másodéves kozgaz hallgató vagyok kermark szakon, de fogalmam sincs ezzel a végzettséggel mit lehet dolgozni például, vagy ha elmegyek közgazdászként dolgozni majd valahova, milyen feladatokat bízhatnak majd ram.
21/L
Dolgozhatsz:
-irodán: állami cégnél, mutinál, kis és nagy vállalkozásoknál, üzletláncoknál..
-bankban különböző pozíciókban
-managerként
-piackutatóként, marketingkesként
És még rengeteg lehetőség van.
Bár papíron közgazdász lesz a végzettséged, közgazdász gazdmen, kermark, meg turi szakokkal nem leszel (ezt gazdmen végzettséggel mondom). Mint ahogy az ezen szakok végzettek se nagyon fognak kifejezetten közgazdasággal foglalkozni, hanem rendszerint valami multis/kkv-s beosztottak lesznek, valamely vállalati funkcióban.
Ezen belül rengeteg terület van. Operatív beszerzés, stratégiai beszerzés, logisztika, marketing, szállítmányozás, controlling, demand/supply planning, könyvelés, customer service, account management, sales, stb.
Állami területen is el lehet helyezkedni, de azt semmilyen szempontból se tudnám ajánlani.
Az én pályám úgy alakult 6 év alatt, hogy stratégiai beszerzés gyakornokként kezdtem, majd customer service koordinátor 2 helyen, aztán account/ellátási lánc manager, most pedig business development manager. Szóval lehet mozogni oldalra meg felfelé is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!