Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy business analyst mivel...

Egy business analyst mivel foglalkozik?

Figyelt kérdés

Most végzek MSc-n és sok helyen látok ilyen álláshirdetéseket pl Linkedin-en.

Sajnos karrier-re felkészítő kurzus nem igazán van az egyetemen.

2021. febr. 14. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Ilyen irányban tanulsz? Mert ha igen, akkor szerintem az gond, hogy most végzel Msc-n és nem tudod.
2021. febr. 14. 21:28
 2/5 A kérdező kommentje:

WTF. Ekkora félkegyelmű választ még életemben nem láttam.

Szerinted van olyan, hogy Business analyst szak??

Légyszi, csak olyan válaszoljon már aki érti mit mond. Köszönöm!

2021. febr. 14. 21:30
 3/5 anonim ***** válasza:

nem mondtam, hogy szak :D csak irány.

De nekem olyan fura, hogy most végzel egy Msc-n, de nem tudod, hogy mivel is foglalkozik.

[link]

[link]

[link]

Itt van 3 állás, feladatokból nagyjából leszűrhető mivel is foglalkozik.

2021. febr. 14. 21:42
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem gazdaságinformatikát tanulok. Szó nincs ilyenről.

Csak a Linkedin mindig ilyen business analyst pozikkal bombáz.

2021. febr. 14. 22:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Business analyst egy olyan híg gyűjtőnévvé vált sajnos, hogy ma már semmit nem mond.

Azt kell megnézni, hogy mit kérnek, mi lenne a feladat.

(Na sokszor az is csak az interjún derül ki igazán.)

A másik probléma, hogy az egyre erősebb IT-s vonal belekeveredik és sokszor hasonlóan neveznek el egy IT-s állást meg egy közgazdász állást.

Ezért az ember egyre-másra azt olvassa, hogy közgazdász elemző állásokhoz, pénzügyes állásokhoz milyen informatika tudás kell, programnyelvek, stb...

Csak, hogy sok esetben az nem is klasszikus pénzügyes, közgazdász állás.

A neve olyan mint azoknak.

Az elnevezések felhígultak és össze is keveredtek.

A felhígultak alatt azt értem, hogy nulla szakmaiságú SSC-s állások is szeretnek ilyen neveket dobálni, miközben köze nincs egy igazi szakmai álláshoz, pl. bankban, biztosítónál.

Még nagyobb baj, amikor valaki rosszul kezdi el a karrierjét, mert egy-két év alatt be lehet ilyen helyekre ragadni és utána már kitörés nem nagyon van.

Az nem működik, hogy majd előbb lépek.

Szakmai állásból igen. SSC-s "gazdasági irodista" állásból sosem vagyis csak azon a körön belül.

Visszatérve az üzleti elemzőre:

Az elemzők közül is a legáltalánosabb elnevezés.

Esetleg belinkelnéd ide? Abból valami látszik, de mondom, ma már sok esetben a kiírások is nagyon felszínesek tudnak lenni.

Corvinuson milyen mesterszakon vagy?

Szakmai gyakorlatot milyen helyen, pozícióban csináltad?

Mert könnyebb lenne abba az irányba elmozdulni. Persze ha van hozzá affinitásod is.

A Corvinus sem a világ közepe, tudom, de hidd el, karrierfelkészítésben messze előzi a vidéki gazdasági egyetemeket.

Az utóbbi 5-10 évben ugyan sok minden változott, de még így is.

Vidéken igaz javul, de még mindig dívik az, hogy elvégzem amit kell, lediplomázok, aztán keresek állást.

És az évek alatt a kötelezőkön kívül pluszt semmit nem tett hozzá, mert nem is gondolta, hogy kellene, nem is hallott róla.

Azért a budapesti jó egyetemeken (BCE, BGE), ez már régen sem így volt.

2021. febr. 16. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!