Próbaidő utolsó hete, hogyan mondhatnék fel?
Írásban kell felmondani (hiszen a szerződésed is írásban van).
Alulírott Kis Pista (született, anyja neve) a 2021. november 20-án létrejött munkaviszonyomat a mai nappal felmondom.
Dátum
Aláírás
Szólsz a főnöknek, hogy fel akarsz mondani, ezt odaadod neki két példányban, az egyiket visszakéred aláírva (mikor én mondtam fel, ott a felettesem a hr-rel íratta alá), leadod a munkeszközeidet, ha volt és eljössz.
Nagyon fontos amit a 2-es mond, hogy írásban legyen és írja alá valaki a munkáltató oldaláról.
A felmondást a munkahelyi vezetődnek (felettesednek) kell átadni, ill. annak akihez ő irányít.
Köszönöm!
És ha pl azzal jönnének, hogy "nem akarják elfogadni", meg hogy "Úgy tűnt nincs problémád"?
Vállat vonsz, nem fognak megverni, max csúnyán néznek, és jó 4-5 évig nem jelentkezel újra az adott céghez.
Ha jó fej vagy, és valami nem tetszett, elmondod, ha normálisak, proaktívan fognak hozzáállni, és lehet javul valami.
Igazad van mennyire örülne bárki egy olyan munkának ahol állandó 10 vagy 12 órázni kell, amire nincsen pótlék. Még így is átlag alatti a fizu, könnyű fizikai munkaként van feltüntetve közben meg olyan dolgokat is kell csinálni amik már rég a "nem könnyű" kategóriába tartoznak, és egy próbaidőn lévő emberrel akarnak betaníttatni olyan embereket akik még soha életükben nem láttak olyan gépet amikkel mi dolgozunk, mindezt ráadásul úgy hogy még az az ember sem tudja hogy működik, mert az nem hozzá tartozik, sosem dolgozott vele. Ennek az oka? "Létszámhiány van, amit a felettesed mond, csinálod."
Francokat! Ajánlatot kaptam egy olyan cégtől, akik normálisan tudnak foglalkoztatni, nem várják el a lehetetlent, normálisan tudnak fizetni és még szakmán belüli is, azaz ha akarok tudok náluk fejlődni, előrelépni, Nem ugyanazt csinálni Minden egyes nap vagy épp olyat csinálni ami nem az én feladatom és nem is értek hozzá.
Vagy csak egy példa ami konkrétan a mai nap történt meg az álláshirdetések leírásában és az interjú beszélgetéskor is azt mondták és írták hogy fontos számunkra a családias légkör és hogy a dolgozóik jól érezzék magukat. Ennek ellenére mikor már a legeslegelső nap szóltam hogy a mai napon van hatéves húgom születésnapja Így a mai napra mindenképp szabadság kell, már akkor azt mondták hogy rendben van és fel is jegyezték hogy a Mai napon nem megyek, erre Hajnal négykor kapom a telefont hogy tudják, hogy miért nem vagyok ma elérhető, de mégis be kellene jönni, mert "Ez nem kifogás". Ha még az elején nemet mondtak volna azt mondom rendben de ezek után nehogy már én legyek a szar...
De persze! Egyébként Hogyha megadod privátban a telefonszámod és az emailed szívesen beajánlnak a helyemre! Ez #7nek is szól :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!