Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent a „bérnyomás“...

Mit jelent a „bérnyomás“ fogalma a munkaerőpiacon? olvasom hogy a minimálbér emelés bérnyomást eredményez ott is, ahol minimál felett fizetnek

Figyelt kérdés

vagyis azt jelentené hogy az egybites józsinak emelik a minimált mert az állam erre kényszeríti a céget és erre elkezdi verni az asztalt a Feri melós is, hogy bár ő minimál felett kap eleve de ha józsinak emeltek akko'' emejjenek mán neköm is...

ezt jelentené?

2022. jan. 3. 08:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha le sem ulnek veled, akkor az azt jelenti, hogy leszarnak, valami betanitott droid vagy akinek a helyere siman talalnak mast, ha felmond. Ez esetben ennyit er a munkad, mit panaszkodsz?
2022. jan. 3. 09:09
 12/25 A kérdező kommentje:

"Így az alacsonyabb kèpzettsègű dolgozó, alacsonyabb kvalitást igénylő munkakörben arányaiban sokkal jobban kezd keresni mint egy magasabb végzettséget//kvalitást igénylő.

"

Én ezt értem, mindig is értettem, de a kérdésem továbbra is annyi ha a cégem nem emel semmit mert az egész nem érdekli, akkor mi van-megdőlt az okosság?

A céget nem érdekli hogy eddig X ft volt a min bér és a nem min bér közt most meg csak X-1 a különbség. nem érdekli. el lehet menni ők így állnak hozzá.

2022. jan. 3. 09:10
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"És azt hogy kell csinálni azt elárulod? ha a vezetőség le se hajlandó ülni senkivel 5 percre se, ha bérről van szó?

Akkor hogy kell tárgyalni ha le se ülnek velem?"

Akkor az írásom második fele érvényesül, hogy be kell adni a felmondást és elmenni egy olyan céghez, akivel jobb bért tud kialkudni.

2022. jan. 3. 09:11
 14/25 A kérdező kommentje:

"valami betanitott droid vagy akinek a helyere siman talalnak mast, ha felmond."

ez sem igaz mert kollegám velem azonos munkakörben a nyáron mondott fel, és azóta sem lett a helyére senki. szellemi munkakör.

Sok ember be lett hívva, de ennyi bérért egy se jött ide.

2022. jan. 3. 09:12
 15/25 anonim ***** válasza:
82%
Akkor majd csodbe megy a ceg. Ha meg nem megy csodbe, akkor szuksegtelen felvenni a helyere valakit.
2022. jan. 3. 09:14
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg a szellemi munkakornek semmi koze hozza, hogy betanitott droid vagy-e.
2022. jan. 3. 09:14
 17/25 A kérdező kommentje:

"Akkor majd csodbe megy a ceg. "

Miért menne csődbe. Béremberrel külső céggel végezteti a melót, összességében dupla annyiért mint amennyit a helyi kapott...

megéri. hagyni elmenni a helyi embert aki kapott 10 ft-os bért és bevonni egy külsőst 20 ft-ért, de nem, nem adni emelést a helyinek még 1 ft-ot se.

A helyi kért volna 10 ft helyett 12 ft-ot, de nem kapta meg, mert nem emelünk... helyette behozták a külsőst 20 ft-ért . megérte.

2022. jan. 3. 09:16
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor megerte. Mi a kerdesed?
2022. jan. 3. 09:18
 19/25 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy elégedett akkor szépen besétálsz és felmondasz.
2022. jan. 3. 09:19
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Bértárgyalás kezdeményezése: Főnök, itt vagyok X éve, szeretnék béremelést kérni, mert má mióta itt vagyok...stb stb és nem tartom dairnek azt se, hogy a 0 kilómértes tacskó, idejön és majd annyit kap mint én.

főnök: nem

Melós: akkor itt van na felmondásom, heló.

De mint tudjuk, hogy Balázskafalva környékén nincs más munka, csak az utcaseprés....így melós szájhúzva, de visszamegy a helyére és marad ott tovább és gyakorikérdésekre írja a panaszait, aminek semmi értelme

2022. jan. 3. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!