Mit jelent a „bérnyomás“ fogalma a munkaerőpiacon? olvasom hogy a minimálbér emelés bérnyomást eredményez ott is, ahol minimál felett fizetnek
vagyis azt jelentené hogy az egybites józsinak emelik a minimált mert az állam erre kényszeríti a céget és erre elkezdi verni az asztalt a Feri melós is, hogy bár ő minimál felett kap eleve de ha józsinak emeltek akko'' emejjenek mán neköm is...
ezt jelentené?
"Így az alacsonyabb kèpzettsègű dolgozó, alacsonyabb kvalitást igénylő munkakörben arányaiban sokkal jobban kezd keresni mint egy magasabb végzettséget//kvalitást igénylő.
"
Én ezt értem, mindig is értettem, de a kérdésem továbbra is annyi ha a cégem nem emel semmit mert az egész nem érdekli, akkor mi van-megdőlt az okosság?
A céget nem érdekli hogy eddig X ft volt a min bér és a nem min bér közt most meg csak X-1 a különbség. nem érdekli. el lehet menni ők így állnak hozzá.
"És azt hogy kell csinálni azt elárulod? ha a vezetőség le se hajlandó ülni senkivel 5 percre se, ha bérről van szó?
Akkor hogy kell tárgyalni ha le se ülnek velem?"
Akkor az írásom második fele érvényesül, hogy be kell adni a felmondást és elmenni egy olyan céghez, akivel jobb bért tud kialkudni.
"valami betanitott droid vagy akinek a helyere siman talalnak mast, ha felmond."
ez sem igaz mert kollegám velem azonos munkakörben a nyáron mondott fel, és azóta sem lett a helyére senki. szellemi munkakör.
Sok ember be lett hívva, de ennyi bérért egy se jött ide.
"Akkor majd csodbe megy a ceg. "
Miért menne csődbe. Béremberrel külső céggel végezteti a melót, összességében dupla annyiért mint amennyit a helyi kapott...
megéri. hagyni elmenni a helyi embert aki kapott 10 ft-os bért és bevonni egy külsőst 20 ft-ért, de nem, nem adni emelést a helyinek még 1 ft-ot se.
A helyi kért volna 10 ft helyett 12 ft-ot, de nem kapta meg, mert nem emelünk... helyette behozták a külsőst 20 ft-ért . megérte.
Bértárgyalás kezdeményezése: Főnök, itt vagyok X éve, szeretnék béremelést kérni, mert má mióta itt vagyok...stb stb és nem tartom dairnek azt se, hogy a 0 kilómértes tacskó, idejön és majd annyit kap mint én.
főnök: nem
Melós: akkor itt van na felmondásom, heló.
De mint tudjuk, hogy Balázskafalva környékén nincs más munka, csak az utcaseprés....így melós szájhúzva, de visszamegy a helyére és marad ott tovább és gyakorikérdésekre írja a panaszait, aminek semmi értelme
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!