Milyen irányban tanuljak tovább?
Figyelt kérdés
Szeretem motiválni az embereket, jó érzéssel tölt el, ha látom, hogy örül a segítségnek, vagy, ha valami tudást át tudtam adni. Milyen irányban lenne érdemes így továbbtanulnom, esetleg dolgoznom? Amúgy földrajzból van emeltem, tesin gondolkozom még így utólag, már rendes érettségi után. Imádok mozogni is. Szóval igazából földrajz-tesi tanárnak mennék.2022. jan. 2. 01:20
1/11 A kérdező kommentje:
Tesit középszinten csinálnám.
2022. jan. 2. 01:21
2/11 anonim válasza:
Ha egész életedben nyomorogni akarsz, akkor menj tanàrnak.
3/11 anonim válasza:
#2 Hadd csinálja már azt amit szeret.
Egyébként még a pszichológust tudnám ajánlani.
4/11 anonim válasza:
A földrajz-tesi nagyjából a legkellemetlenebb szakpár, soha nem fogsz vele különórát adni, nem különösebben keresett, szóval lehet, hogy sokáig kell munkát is keresni. Földrajzos érdeklődéssel inkább csinálj valami nemzetközis szakot meg tanulj meg legalább 2, de inkább 3 nyelvet felsőfok feletti szinten. A tesi maradjon meg hobbinak, alig ismerek pár embert, aki megél belőle és ők is azért, mert a sport mellett a vállalkozáshoz is értenek.
5/11 anonim válasza:
Az elottem levok leirtak a lenyeget. Ez igy nagyon vérszegény lenne. Gondolkodj másban.
6/11 anonim válasza:
A földrajz-tesi tényleg nem jó, mert a két szak külön-külön nem állja meg a helyét, még az egyik sem. Mondanék valami személyi edző OKJ-t de azokból nagyon sok van, hatalmas szerencse kellene hozzá. Ezen kívül más még nem érdekel? Akár szakma is. Bár Magyarországon sajnos nincs könnyű helyzetben az, aki nem orvos, infós vagy mérnök, annyira felhígult a piac. Én nem az vagyok nem azért írom.
7/11 A kérdező kommentje:
Földrajz-történelem esetleg?
2022. jan. 2. 15:14
8/11 A kérdező kommentje:
Vagy ott van még a kertészmérnöki, ami érdekel. De sokak szerint az se ér sokat. Kertet rendezni, tervezni 8 általánossal is lehet. De vállalkozni biztosan nem tudnék, mondjuk egy üzlethelyiségben, látom az ismerőseimet, milyen nehezen boldogulnak, állandóan cseszteti őket a NAV, rengeteg járulék, stb. Én kb bele is őrülnék.
2022. jan. 2. 16:32
9/11 anonim válasza:
A földrajz töri már jobb sokkal. Ha mondjuk választasz kutatási témát/valamiben jobban elmerülnél, lehet kiengednek “terepre” is úgymond mind a kettőnél, akár külföldre is.
10/11 anonim válasza:
Matek, infó vagy nyelvszak nélküli szakpárt választani garancia arra, hogy pár év múlva legyen itt egy kérdésed arról, hogy mit csinálj a versenyszférában teljesen értéktelen diplomáddal, mert nem élsz meg a 150 ezres kezdődből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!