Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mentőautó-vezető is foglalko...

A mentőautó-vezető is foglalkozik a betegekkel? Vagy csak vezet?

Figyelt kérdés
Én gondoltam rá hogy mentőautó-sofőr lennék, de nagyon nincs idegem nekem vért meg ilyesmit látni, így én csakis kizárólag sofőr lennék, de ők tényleg csak vezetnek, vagy ők is ugyan úgy ellátják a sérülteket?

2021. dec. 25. 01:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
84%
Mint írtam, aktív része a csapatnak. Alap esetben megvan a feladata, de követi az egységvezető utasításait a betegellátás során. Kell foglalkozni a beteggel és sok alap dolgot tudnia is kell. Sebellátást, végtag rögzítést bizonyos kereteken belül önállóan is el kell tudnia látni.
2021. dec. 25. 14:20
 12/27 anonim ***** válasza:
63%
Mentőztem 6 évet. Megfogod mindennek a másik végét, mert kevés az ember. Ez van. Ez nem taxi.
2021. dec. 25. 15:16
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Én beszéltem sok mentőssel, gépkocsivezetővel is. Nem kérdeztem rá konkrétan, de érződött hogy ő is foglalkozik beteggel és otthon van a szakmában.
2021. dec. 25. 15:20
 14/27 anonim ***** válasza:
32%

Ugyanazt tudja, kiképezték, gépész... édes faxon...

Ez beteg ellátás, nem szobafestés hogy ha tudod akkor fessed. Itt betegellátási protokollok vannak amit mindenkinek be kell tartania. Még a mentőtisztnek is. A protokolloktól kizárólag a mentőorvos (oxyológus) térhet el, de ezt neki is kötelessége megindokolnia később. Itt szabályok vannak hogy ki milyen beavatkozást végezhet el. Nem az van hogy Józsi te úgyis tudod, láttad már hogy kell betenni egy intraosseális kanült, csináld.

2021. dec. 25. 15:42
 15/27 anonim ***** válasza:
30%

Ha csak vezetni akarsz, és nem bírod a vért, akkor menj el taxizni.

Mellesleg évekig dolgoztam az OMSz-nál, de sosem hallottam hogy "gépész"-nek szólították volna a vezetőt. :(

2021. dec. 25. 16:55
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
14-es: ültél te más kocsin, vagy csak az egyetemi padból ismered a rutint? Én vidéken vonultam hosszú évekig és ott "Józsi fogd meg" van, mert kvára se ember, se semmi. Ha 1x látta, másodszor csinálja.
2021. dec. 25. 19:53
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Hozzátenném, hogy kicsi-kocsin ápoló+sofőr mentek ki szüléshez, szállítottak trombózisost (gyalogoltatták, fogd a fejed), láttak el sebet, de gyakornok is voltam olyan kocsin, ahol egy 1 hónapos ápoló volt meg a sofőr és koraszülést vittünk megyeszékhelyre. Protokollok? Tényleg? Magyar valóság van, csak szólok, nehogy csalódás érjen!
2021. dec. 25. 19:54
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
A valóság azért ettől sokkal színesebb. Hivatalosan igen, protokoll rendszer van. És ki követi azt szorosan?! Páran azért igen, vannak protokoll huszárok. ;) Egyéb iránt vidék... A fővárost sokkal jobban súlytja ez az "utcáról tegnap beesett, ma már ment" dolog. De jól elkanyarodtunk az alap kérdéstől...
2021. dec. 25. 20:53
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen!

A mentős hivatással kapcsolatban -is- elmondhatjuk, hogy valóban létezik egy hivatalos protokoll.

Aztán gyorsan tegyük hozzá, hogy ez egyáltalán nincs köszönő viszonyban a valósággal.

Vagyis a mentőgépkocsi vezetője olyan dolgokat is meg fog előbb-utóbb csinálni, amit korábban el sem képzelt.

Vagy távozik.............

2021. dec. 26. 11:39
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
A protokollok szép dolgok, leírnak egy ideális állapotot, amikor mindenkinek meg van a dolga, kompetenciái, határai, minden szépen és szabályosan megy. Aztán van a nagy magyar valóság, amikor se ember, se eszköz, se idő, sokszor a minimumok sincsenek meg. Akkor nincs idő protokollra, mert nem kivitelezhető. Sajnos. Ez nem a Vészhelyzet, ahol a másik oldalon kipihent, csinos, mindennel felszerelt jól felkészült csapat fogadja a beguruló hős mentősöket, hanem a magyar valóság, ahol berohansz egy összetákolt beteggel, leteszed a folyosóra, 30 perc papírmunka, aztán amikor 2 órával később megint odamész, még mindig kint fekszik a folyosón, mert nincs ember, aki ránézzen. De a lepedőre vigyázni kell, azt mindig vadászod, mert nincs elég! Ez a valóság. A protokoll meg jól mutat, kár, hogy csak papíron.
2021. dec. 26. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!