A mentőautó-vezető is foglalkozik a betegekkel? Vagy csak vezet?
Figyelt kérdés
Én gondoltam rá hogy mentőautó-sofőr lennék, de nagyon nincs idegem nekem vért meg ilyesmit látni, így én csakis kizárólag sofőr lennék, de ők tényleg csak vezetnek, vagy ők is ugyan úgy ellátják a sérülteket?2021. dec. 25. 01:08
2/27 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy ők ugyanolyan mentősök, csak vezenek is.
4/27 anonim válasza:
Hordágyat viszik, segítenek amiben tudnak. Hozzák viszik a műszereket stb.
Egy mentesen hárman vannak: mentőorvos (vagy mentőtiszt), mentőápoló és sofőr.
5/27 anonim válasza:
Két hónappal ezelőtt mentőt kellett hívni a terhes feleségemhez. Ketten jöttek csak, nem hárman.
6/27 anonim válasza:
Ha a mentőápolónak meg van a hivatalásos jogsija (PÁV1) akkor lehet kettő is. Esetkocsin elég kettő is. Rohamkocsi inkább három.
7/27 anonim válasza:
Utolsónak igaza van. Rohamkocsin van három.
8/27 exronin válasza:
Szóval kétféle mentő létezik, az egyik a mentőgépkocsi ebben ketten vannak, egy sofőr (gépésznek hívják) és egy ápoló. A másik az esetkocsi ( ezt hívják a laikusok rohammentőnek) ebben hárman vannak, két ápoló és egy gépész. Mentőorvossal én hat év mentőzés alatt egyszer találkoztam, nagyon ritka. Mentőtisztek talán akadnak, de a leggyakoribb a két ápoló.
A gépész ugyanazt tudja, mint egy ápoló, hiszen ki is képezték rá, ráadásul minden nap csinálja.
9/27 anonim válasza:
Akkor tegyük rendbe: először is, a mentőgépkocsi-vezető nem csak sofőr. Aktív részese a betegellátó csapatnak, még ha nincs is egészségügyi végzettsége. Tehát nem biztos, hogy "tud annyit",mint egy ápoló. Ha egy mentődolgozó rendelkezik PAV1-es minimum B-s jogosítvánnyal és megvan a mentőápoló végzettsége is a többi szükségessel, akkor lehet mentőtechnikus és tölthet be ápolói és gépkocsivezetői pozíciót is. Persze nem egyszerre! A mentőgépkocsi személyzete 2 fős, ápoló és gépkocsivezető. Ezen az ápoló az egység vezetője. Az eset kocsi három fős. Mentőtiszt, mentőápoló és a gépkocsivezető. Itt a tiszt az egység vezetője. Van roko is, bár ritka. Azon is három fő van, csak a tiszt helyett oxiológus orvos van.
10/27 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat, de az meg mindig nem tiszta, hogy kell-e konkretan a beteggel foglalkoznia a sofornek, vagy csak vezet es neha segit pl hordagyat vinni ?
2021. dec. 25. 13:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!