Milyen scrum csapatban dolgozni?
Figyelt kérdés
Ha te is így dolgozol: milyen pozícióban?
Szereted? Tényleg jó és hatékony módszer?
Kinek nem ajánlanád?
2021. dec. 22. 15:30
1/6 anonim válasza:
Van amire jo, van amire nem. Meg kell tapasztalni, mert cegtol is fugg. Multinal ajanlom, kkvenal nem
2/6 anonim válasza:
Olyan fejlesztesnel, ahol a reszfeledatok idotartama tobb nap/het, semmi ertelme. Nalunk multinal tobb csapatban vezettek be a scrumot. Borzalom. Nem a mi munkankhoz valo (teszteles), de egyelore eroltetik mert "trendi". Csak az nem jut el a vezetoseghez, hogy nem divatbol dolgozunk.
3/6 anonim válasza:
Attol fugg hogy mire hasznaljak a scrumot. Altalaban olyan esetekben jo, ahol gyorsan kell valtozo kovetelmenyeket implementalni, es nem hosszutavu projektceloknak kell megfelelni. A system context is szamit, ha negyven partnerrendszert fejlesztenek egyszerre agilis modon, a koztuk levo dependenciak lekezelese egy horror. Scrum projektre tipukusan jo pelda egy mobilos jatek vagy webaruhaz, banki portfoliomenedzsment rendszert fejleszteni benne viszont baromsag.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tudom, hogy ez arról szól, hogy egy csapatként dolgozunk, de most nem a cég/termék szempontjából kérdeztem, hanem a csapaton belüli egyén szempontjából.
Pl. van olyan személyiség, akinek nem ajánlott ilyenben gondolkodni? Vagy olyan feladatkör ahol ez nehezebb valami miatt? Pl valaki említette, hogy teszteléséhez nem passzol.
2021. dec. 23. 01:40
5/6 anonim válasza:
A teszteleshez kanban passzol leginkabb, ettol meg scrumban is lehet. Ha szemelyiseg nezopontbol kerded, akkor azoknak jo, akik szeretnek meetingelni meg sokat pofazni. En nem szeretek, ezert a scrumot se szeretem. Legnagyobbreszt semmi ertelme a szovegelesnek, pl sprint retro, egy oran at ragasztgatod a postiteket hogy akkor most mi volt nem jo, mi volt jo, a vegen kiderul hogy a 90 szazalekaval nem lehet kezdeni semmit.
6/6 anonim válasza:
Introvertaltaknak nem valo. Rengeteg meeting, a meetingre forditott ido maximum fele effektiv, tovabba a meetingek szamossaguknal fogva kizokkentenek a munkabol. A retrospecting meeting pedig abban a formaban ahogyan uzik, egy vicc. En mikor eloszor talalkoztam vele bolcsodeben ereztem magam. Es ahogyan az #5 irta, a felmerulo temak 90%-an ugy sem lehet valtoztatni. Egy havi megbeszelesnek tobb ertelme van, ha van egy fo aki ugymond vezeti a megbeszelest. Nincs letjogosultsaga a ticketekkel valo bohockodasnak, negyed annyi ido alatt egy csapatmeetingen tobb informacio kerul atadasta es feldolgozasra. Plusz az ember nem erzi magat lekezelve egy 3 eves szintjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!