Erre mit reagaljak a fonoknek?
Meg oktoberben 110 eft-ot koltottem a sajat penzembol egy ceges utazasra (szallas 2 nap, es repulojegy)
Mar nagyon szamitottam, hogy visszakapom a penzt, erre csak 60 ezret (repulojegy) utaltak. Nagyon el akarom kuldeni a fonokot a k. anyjaba, de nem akarom, hogy ki rugjanak.
Sokban függ a kontextustól, nem mindegy hogy valami senior Director vagy havi 1.5-2-3 millás fizuval, milliós év végi kónuszokkal, vagy egy "sima" dolgozó (bár előbbiként nem így tetted volna föl a kérdést), és mennyire számít 1-2-3 hónap kieső jövedelem.
Ha utóbbi vagy, és kibírod, ha kirúgnak ezért, szerintem egy erős asztalra csapós bzdmegolós kiabálás lenne a minimum, és ha nem rúgnak ki (és vezetnek ki a biztonságival utána), a következő alkalommal a sarki boltba se mennék le anélkül, hogy nem foglalták le nekem előre a szállást, a taxit, és a repjegyet.
Első körben miért nem kérdezed meg, miért csak ennyit kaptál?
Lehet, csak elfelejtetted beküldeni a másik számlát, vagy a pénzügyes keverte el
Irtem neki egy emailt, hogy miert csak a repjegyet fizette ki, azt mondja ugy ertette az emailbol, hogy csak azt akarom (mondjuk akkor nem tudom miert kuldtem el neki mind ket szamlat.)
Elnezest kert, azt mondta, felreertes volt de szerintem csak gonoszkodas
Majd januarban megkapom a kulonbozetet (oktoberi szamlak...)
Nekünk a konferencia esetén volt szívás:
--- A reg. költségét fizetik ez 600euró, de csak abban az esetben ha a helyszínen van fizetve és kérünk számlát.
Ezzel is gond volt, mivel külföldön a számlát nem magyarul írták meg (a számla leadását követően 3 hónappal később kérték magyarul leadva), 8 hónap levelezés és telefonálgatás után fogadta el így a munkahely...
A helyszíni fizetés esetén továbbá 30% felár volt +200euró, ezt sem akarják fizetni, indoklás a reg. költség 600euró!
--- Utazást megszervezték, de az érkezés a konferencia végével esett egybe, így saját szervezésben mentünk (elkerülve 6 átszállást, 11 órányi várótermi várakozást és +16 órányi extra utazást), amit nem fizetnek, sőt levonták a leszervezett út költségét a fizetésből +25% ügyintézési költséget is. Indoklás mivel nem vettük igénybe az általuk leszervezett és megfinanszírozott szolgáltatást!
--- Szállást 70%-ban fizették volna, de csak a kijelölt helyre lehet menni, ára 1000euró/3 napra, ráadásul 3 órányi távra volt a célterülettől. Helyette lett 2 este 300 euró és 5 perc távolságra, de ezt nem fizetik!
--- Kiírtak a konferencia és utazás idejére szabira, de szombati munkavégzés keretében előtte már ledolgoztatták velem!
--- Étkezésre fizettek 3000Ft-ot, ebből majdnem kijött 2db 6 eurós kávé.
Majdnem 2 havi bérem sikerült elb***szni pár nap alatt, nem azért mert elbuliztam, csak keveset keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!