Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A fizetésed teljes egészében...

A fizetésed teljes egészében átutalják, egy részét borítékban kapod, vagy az egészet úgy?

Figyelt kérdés
2021. dec. 22. 12:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Olyan is van, hogy utalva kapod és mégsem teljesen fehér - rokonom dolgozott egy időben úgy, hogy a főnök bevette a bt-jébe kültagnak, plusz mellette be volt jelentve minimálbéren.

Nekem volt olyan munkahelyem, ahol rendesen számlára kaptuk a pénzt, kivéve az év végi prémiumot, amit a főnök mindig személyesen kp-ben adott oda. Évekig hittem, hogy ez "fekete" pénz, aztán kiderült, hogy nem, ez is le volt jelentve, csak a pasasnak az volt a heppje, hogy jutalmat csak kp-ben, mert úgy "jobban esik". Na ja.

2021. dec. 22. 20:56
 12/16 anonim ***** válasza:

2-es, 3-as, 4-es válasszal mi a probléma, hogy le van szavazva?

A fő kérdésben nem volt benne, hogy hivatalosan vagy nem hivatalosan gondolja a borítékosztást.

Rengeteg helyen fizetnek még készpénzben, és nem azért, mert feketefoglalkoztatás van, hanem azért, mert például a dolgozónak nincs bankszámlája. Egy Buga Jakab a mésztelepről még bankban sem járt soha, nemhogy bankszámlája legyen.

Őket is ki kell valahogy fizetni.

Nekem sem volt a közelmúltig, pedig mindenhol hivatalosan dolgoztam. A mostani cégem jelezte, hogy utalással fizetné a bért, nyissak bankszámlát és évente hozzájárul a banki költségeimhez. Be is tartja.

2021. dec. 23. 06:18
 13/16 A kérdező kommentje:
Én még senkit nem pontoztam sehogy, bár tény, hogy nem hivatalos kifizetésre gondoltam.
2021. dec. 23. 08:17
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat és szavazatokat. Örülök az eredménynek. Én egy részét borítékba kapom, és más érdekes dolgok is voltak. Legközelebb ha arra kerül sor, meg fogom említeni motivációs levélben vagy személyesen, hogy teljesen tiszta munkahelyet keresek.
2021. dec. 23. 15:16
 15/16 anonim ***** válasza:

"bár tény, hogy nem hivatalos kifizetésre gondoltam."

Akkor legközelebb pontosan tedd fel a kérdésed, nem kihagyva egy ilyen fontos tényt. :)

2021. dec. 24. 06:35
 16/16 A kérdező kommentje:
#15 abszolút igazad van, csak meg sem fordult a fejemben, hogy valaki készpénzben kéri.
2021. dec. 24. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!