A fizetésed teljes egészében átutalják, egy részét borítékban kapod, vagy az egészet úgy?
Olyan is van, hogy utalva kapod és mégsem teljesen fehér - rokonom dolgozott egy időben úgy, hogy a főnök bevette a bt-jébe kültagnak, plusz mellette be volt jelentve minimálbéren.
Nekem volt olyan munkahelyem, ahol rendesen számlára kaptuk a pénzt, kivéve az év végi prémiumot, amit a főnök mindig személyesen kp-ben adott oda. Évekig hittem, hogy ez "fekete" pénz, aztán kiderült, hogy nem, ez is le volt jelentve, csak a pasasnak az volt a heppje, hogy jutalmat csak kp-ben, mert úgy "jobban esik". Na ja.
2-es, 3-as, 4-es válasszal mi a probléma, hogy le van szavazva?
A fő kérdésben nem volt benne, hogy hivatalosan vagy nem hivatalosan gondolja a borítékosztást.
Rengeteg helyen fizetnek még készpénzben, és nem azért, mert feketefoglalkoztatás van, hanem azért, mert például a dolgozónak nincs bankszámlája. Egy Buga Jakab a mésztelepről még bankban sem járt soha, nemhogy bankszámlája legyen.
Őket is ki kell valahogy fizetni.
Nekem sem volt a közelmúltig, pedig mindenhol hivatalosan dolgoztam. A mostani cégem jelezte, hogy utalással fizetné a bért, nyissak bankszámlát és évente hozzájárul a banki költségeimhez. Be is tartja.
"bár tény, hogy nem hivatalos kifizetésre gondoltam."
Akkor legközelebb pontosan tedd fel a kérdésed, nem kihagyva egy ilyen fontos tényt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!