A fizetésed teljes egészében átutalják, egy részét borítékban kapod, vagy az egészet úgy?
Figyelt kérdés
2021. dec. 22. 12:23
A kérdező szavazást indított:
Az egészet átutalják
Egy részét borítékban kapom
Az egészet borítékban kapom
54 szavazat
1/16 anonim válasza:
Utaljak, sose dolgoztam boritekos helyen, bar hallottam rola hogy volt ilyen korszak meg a budapesti multis IT cegeknel is
2/16 anonim válasza:
ezer helyem volt már soha sehol nem voltam korrektult bejelentve. SOHA SEHOL. mindig volt boríték vagy épp a full pénz az volt.
Most is minimál + 100 borítékban vagyok egy nem kis cégnél.
3/16 anonim válasza:
És örüljek hogy így is be vagyok jelentve előző helyemen egyáltalán nem voltam (ott is hagytam mondjuk)
4/16 anonim válasza:
Az egészet borítékban kapom, de nem azért, mert nem hivatalos, hanem azért, mert nincs bankszámlám és nem is tervezem, hogy legyen.
Több, mint 30 éve így kapom. Aki nálunk készpénzben kéri, az úgy kapja, aki utalással kéri, annak utalják.
5/16 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, mert ha utalják, akkor annak nyoma marad, és mindkét fél adózhat utána. Aki az egészet borítékban kapja nem hivatalosan, annak elvileg nincs érvényes TAJ-kártyája, azaz egészségbiztosítása, ha nem fizet külön, túl sok állami nyugdíjra vagy munkanélküli járadékra sem számíthat, talán rendes szabadság sincs, és gondolom bármelyik percben kirúghatják úgy, hogy bukta azt a hónapot, mert ugye sosem dolgozott ott... Bár lehet, hogy rosszul gondolom.
2021. dec. 22. 14:45
6/16 Hintalow válasza:
Utalják, èrdekesen nèzne ki borìtèkban, ha egy bank a munkáltatód :D
7/16 anonim válasza:
Ne haragudj kérdező, de az #5-os pontban leírtak mindegyikét rosszul tudod. A munka törvénykönyve szerint kaphatod kp-ban a fizetésedet, teljesen ugyanúgy történik minden, mint utalásnál. Nem rúghatják ki könnyebben, mert nem az utalás bizonyítja hogy ott dolgozik, hanem a munkaszerződés.
8/16 A kérdező kommentje:
#7 Kösz, de hadd idézzem magam: "Aki az egészet borítékban kapja nem hivatalosan" - bár azt elismerem, hogy nem olvastam el figyelmesen a #4-est.
2021. dec. 22. 17:03
9/16 anonim válasza:
Borítékban csak az adja, aki feketén dolgoztatja a munkavállólájat. Óvakodnék az ilyen helyektől.
10/16 anonim válasza:
"Borítékban csak az adja, aki feketén dolgoztatja a munkavállólájat. Óvakodnék az ilyen helyektől."
Hát én lassan 25 éve melózok, és mindig ÓVAKODTAM VOLNA az ilyen helyektől de ha választhatok hogy egy ilyen hely vagy a semmi, akkor inkább egy ilyen hely... és más választásom sose volt, vagy egy simlis hely vagy a semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!