Magyarországon nehéz 300nettót keresni villamosmérnökként?
Sziasztok!
Januárban végeztem mint villamosmérnök, és vidéki nagyvállaltnál vagyok(áramszolgáltató), és nettó 210 a fizetésem...
Váltanék, hisz itt többet nem szeretnének adni nagyon.. érdemes lehet fővárosba felköltözni?
Amúgy automatizálás területen szeretnék elhelyezkedni, nem is érdekel az erősáram amiben jelenleg dolgozom.
mennyire reális cél,hogy nettó 300megmaradjon tisztán Pesten? (mármint úgy tisztán,hogy már kifizettem az elbérletet)
Igen, ennyi a fizetés, a villanyszerelőknek + 15ezerrel több a bruttójuk :)
Illetve kaptam egy laptopot,tabletet,telefont és autót(magánhasználatra nem)
Villamosmérnök diplomával ez egy szar fizu, kábé bárki megtudja ezt keresni Pesten. Februártól kezdj el nézelődni szerintem, ennél szerintem csak jobbat találsz még a környékeden is (januárban még ébredeznek a cégek az évvégi zárásból, legtöbb helyen a toborzás februárban indul be)
"mennyire reális cél,hogy nettó 300megmaradjon tisztán Pesten? (mármint úgy tisztán,hogy már kifizettem az elbérletet)"
Attól is függ mit akarsz bérelni, egy garzon lakás rezsivel 130-ból kihozható, de inkább 150. Az akkor nettó 450 ezer, ami bruttó ~680.000 ha nincs adókedvezményed. Ennyit gyakorlatilag kizárt, hogy fizetnének alig egy év tapasztalatra. Egy bruttó 550 +/-3% lenne reális, ami nettó 365.000 plusz egyéb juttatások (SZÉP kártya pénz 20-30k, Medicover egészségbiztosítás stb.) Ha nem zavar a szürkézés, akkor sok helyen bevett a KATA-zás ahol tervezéssel foglalkoznak, úgy el lehet kérni valamivel több pénzt.
"Illetve kaptam egy laptopot,tabletet,telefont és autót(magánhasználatra nem)"
Ha ezek mind elengedhetetlennek a munkához, akkor ne soroljuk be "juttatásnak" :)
Igazabol az utolso jol mondja.
Most kar van tapasztalatod, tudsz nezelodni akar profession, akar linkedinen is, a villamosmernok amugy is kapobb. Ha van mesterkepzesed az meg jobb (nyilvan nem feltetel 95%-ban).
Videkrol Budapestre en elso korben mindenkeppen egy nagyobb szoba berlesevel kezdenem masokkal egyutt 1 evig aztan a fizetesed is novekszik egy kicsit es addigra nezelodsz Budapesten melyik helyre koltoznel tovabb. Nem kell kapkodni, gondolom 25-26 eves lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!