FONTOS sorsdöntő kérdés, te mit tennél?
Sopronban élek, albérletben, így sok a kiadásom havi szinten. JAnuár elején fog majd csak letelni a próbaidőm a munkahelyemen, innen majd váltani szeretnék. Vissza szeretnék költözni a szüleim közelében, akik már idősek. Sopronhoz már nem köt semmi, mivel a párommal is szétmentünk. Szeretnék lakást venni a szüleim települése melletti városban. Viszont a próbaidő ugye január 10-ig van a jelenlegi munkahelyemen, az egyetemi záróvizsga szintén januárban, 20-án lesz, tehát még az is idő, hogy megszerezzem a diplomát. Ahova szeretnék költözni, illetve ahol már ki is néztem egy lakást, ott lenne majd egy állás, ahova nagy valószínűséggel fel is vennének, jövő héten már meg is hírdetik az állást, így tudok rá jelentkezni. Annyi a bizonytalanság a jelenlegi helyzetembe.... Ti mit tennétek? Arra gondoltam, hogy most felmondok a jelenlegi munkahelyemen, igaz a két ünnep között számítanak rám, mert többen szeretnének szabira menni, viszont az egyetemi záróvizsgára is kell tanulnom, amivel most kicsit csúszásban vagyok... Egyes bankok, ha jól tudom, nem kérnek munkáltatói jövedelem igazolást, elég csak a bankszámlakivonat.
Vagy maradjak ott próbaideig, január elejéig, viszont így kisebb eséllyel tudok felkészülni a vizsgára, de legalább nem hagytam cserbe a jelenlegi munkatársaimat. MAjd vegyek fel hitelt, és februártól már nem mennék, de ezt is kicsit jellemtelennek tartom... Mivel nem sokkal próbaidő lejárta után mindenképp otthagynám és lehet, hogy lenne pár hét felmondási idő is... Közben meg ugye ott a másik munkahely, ahova szeretnék menni...
Annyira tanácstalan vagyok..
Ha veszel a szüleidhez közel egy lakást, lenne ott munkahely? És ha a jövendőbeli párod nem odavalósi, akkor el kell adnod?
Ezek miatt visszköltöznék a szüleimhez, vagy albérletbe mennék, hacsak a szüleid nem Budapest közelében laknak.
Néhány dolog:
- próbaidőn belül azonnali hatállyal indoklás nélkül felmondhatsz, így max. érzelmileg zsarolhatnak csak, hogy ne hagyd ott őket a dömping közepén.
- legjobb árú banki lakáshitelt úgy kapsz, ha határozatlan munkaszerződésed van és már letelt a próbaidő. Ha ezek nem állnak fenn, akkor is vannak ilye uzsorakamatra adott hitelek, de sokkal rosszabb feltételekkel.
Én a helyedben az egyetemi záróvizsgára koncentrálnék, mert a diplomád függ tőle és mert azt legközelebb az őszi félévben ismételhetnéd meg (bár ezt te tudod jobban, ahova én jártam ott úgy volt). Ezért a munkahelyen felmondanék.
A házvásárlást elhalasztanám tavaszra, amikor jobb hitelt tudsz felvenni, ha már felvettek az új munkahelyedre és letelt a próbaidőd. Ha viszont van egy bizonyos ingatlan, amire le kéne csapni, akkor a szülőket kérném meg, hogy segítsenek, ha lehet, de ez már inkább problémás.
Szerintem nettó ostobaság, amit kitaláltál. Felmondani a semmire? Utána nem leszel hitelképes, nem fogsz tudni lakást venni. Vagy anyuci eltart, amíg nincs munkád?
Ez csak egy hisztis, dobott kislány agymenése.
Viszont a vizsgára meg már alig maradt időm felkészülni munka mellett, tudom , hogy elég előnytelen helyzetben vagyok..
Nagy valószínűséggel fel is vennének a másik munkahelyre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!