Mi a jó egy minimálbér alatti állásban? MIért mennek
bele egyesek ilyenbe?
Figyelt kérdés
6 órára van bejelentve, erre kapja a 6 órás arányosított monimálbért, de minden nap 8-at van benn. A plusz órákra semmit se kap.
Vagyis minimálbér alatti összegért dolgozik 8 órát.
Mi a jó valakine ebben?
Azért ha mást nem, egy olyan minimálbéres állást, ahol 8 órát melózik és 8at fizetnek, CSAK TALÁLNA!
2021. dec. 13. 06:32
1/8 anonim válasza:
Biztos rengeteg olyan élethelyzet van, ahol nem nagyon válogathat az ember, vagy úgy gondolja, hogy nem.
Egy ilyen ismerősöm van.
Elég depressziós és szerintem beszűkült a gondolkodása, nem tudja elképzelni, hogy van jobb alternatíva számára.
2021. dec. 13. 06:53
2/8 anonim válasza:
Egy csomó manikát tud feketén szerezni, aztán, ha gond van, akkor mindenkit szidni, csak önmagát nem, hogy pl.: nem előtakarékoskodott.
2021. dec. 13. 07:03
3/8 anonim válasza:
Talán mert nem vesznek fel sehova?
Pl megváltozott munkaképességű?
2021. dec. 13. 07:09
4/8 anonim válasza:
Van, ahol nincs más lehetőség., és jobb, mint a semmi. Takarékoskodni csak jó fizetésből lehet.
2021. dec. 13. 07:10
5/8 anonim válasza:
Nekem van olyan ismerősöm, aki 8 általánossal, bármilyen szakma nélkül, örül annak, hogy sikerül állást találnia. Igazából megértem, mert szeretne kitörni a helyzetéből és tisztelem, mert próbálkozik. Ha valakinek meg sosem volt érdemi fizetése, akkor szerintem már annak is örül, hogy egy 60 ezres nyugdíj mellé ő beszállhat, a havi 120 ezres pénzével. Nem mindegy, hogy 60-ból él egy három tagú család, vagy 180-ból.
2021. dec. 13. 08:23
6/8 anonim válasza:
talán mert nincs más
2021. dec. 13. 08:32
7/8 anonim válasza:
Volt olyan élethelyzetem, hogy én is elvállaltam hasonlóan rossz munkát, de ide nem évekre tervez az ember, kb 2 hónapig csináltam, közben folyamatosan kerestem másikat, aztán lett normális melóm. Áthidaló megoldásnak ez is jobb, mint a semmi.
2021. dec. 13. 09:17
8/8 anonim válasza:
Egyetértek, utolsó. Én is dolgoztam pár éve 12 órában gyárban valami 6000 Ft-ért, azóta sem lettem dúsgazdag, de egy 8 órás irodai munkával most naponta megkeresem ennek a többszörösét.
Ha nincs más, el kell vállalni szégyenkezés nélkül a szr munkát is, aztán azon dolgozni, hogy idővel jobb legyen a helyzet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!