Hogyan számítódik a nyugdíjjogosultság megszerzésénél, ha valaki 4 vagy 6 óra/munkanap bejelentett állásban dolgozik, de a havi bruttó bére meghaladja a mindenkori minimálbér összegét?
Mennyi ledolgozott időnek (évnek)számít nyugdíj szempontjából, ha valaki
- 4 órás bejelentés mellett bruttó 160 000,- Ft/hó vagy magasabb összegű bért kap?
- 6 órás bejelentés mellett bruttó 200 000,- Ft/hó vagy magasabb összegű bért kap?
Melyik jogszabályban lehet tájékozódni a fentiekkel kelapcsolatos jogi háttéről?
Köszönöm, ha linket is tudtok ajánlani.
Köszönöm. Elsőre én is így gondoltam, de néhány hónapja olvastam valahol az interneten, hogy ha részmunkaidős alkalmazás esetén a kapott bruttó bér eléri a mindenkori minimálbér összegét, akkor a 4 vagy 6 órás munkaviszonyban eltöltött 1 év munkaviszony is 1 évnek számít a nyugdíjjogosultság megállapításánál.
Lehet, hogy rosszul értelmeztem, amit olvastam. Sajnos nem mentettem el az oldal linkjét.
Talán lesz itt majd valaki, aki naprakészebb ismeretekkel rendelkezik nyugdíj kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!