Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha bejelentett vagyok de...

Ha bejelentett vagyok de nincs mindig munka akkor is megkapom a minimálbért?

Figyelt kérdés
Van egy cég ahol jelenleg maszekban dolgozom viszont azt mondta a főnök, hogy szeptembertől bejelent ha maradok. Jelenleg kb csak hetente 2-3-4x kell mennem dolgozni. Ha bejelent s ugyan így lesz, hogy heti 3-4 napot dolgozok csak, akkor is megkapom a minimálbért?

2016. aug. 25. 18:57
 1/2 anonim ***** válasza:

A kérdés, hogy ő mennyire jelent be, illetve attól, hogy 3-4 napot dolgozol, az nem jelenti azt, hogy ne dolgozhatnád le a teljes heti munkaórát 3-4 nap alatt. Ha 10 órában dolgozol 4 napot, akkor az 40 óra (vagyis olyan, mintha heti 5 napot dolgoznál 8 órában).

Amíg meg nem vagy bejelentve, addig meg annyit fizet, amennyit akar. Sőt, ha be vagy jelentve, akkor is. Mert bejelenthet téged minimálbérre, amit meg pluszban dolgozol, azt meg odaadja zsebből.

Vagy bejelenthet 6 órában is, 6 órának megfelelő bérre.

2016. aug. 25. 19:05
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi!
2016. aug. 25. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!