Mi tévők legyenek azok a kisvárosi/falusi cégek akik már nem bírják kitermelni a megemelt minimálbért?
Ha a megrendelőkre nem lehet áthárítani az emelést akkor miből fizesse ki az embereket a vállalkozó?
Értem én, hogy Budapesten ez semmi meg ott alapból magasabb a bér de faluhelyen meg kisvárosokba ez hogy megy?
Nem kellene szeparálni a minimálbért országrészekre vagy helységekre lebontani? Egy kis faluban nem lehet annyit kitermelni mint egy nagy városban, nem lehet egységes a szabályozás.
Mitévő legyél? Változtassál pályát.
Add vissza az ipart és menj el alkalmazottnak.
Lásd be, nem neked való ez a vállalkozósdi, ha még a minimálbért se tudod kitermelni.
"És szerinted az embereim családjai akik miattam tudnak ételt tenni az asztalra azok ezt a vélemény osztják?"
Nyilván igen, hisz ők maguk is bármilyen minimálbéres melóval is jobban járnak, mint egy olyan munkahellyel ami nem képes nekik ennyit sem biztosítani.
Zárjanak be, sok céget sem érdekelt mikor covid beütésekor elküldtek nagyon sok embert rekord munkanélküliséget teremtve. :)
Engem akkor miért érdekeljen egy random cég sorsa.
Eddig éves szinten hány százalékos haszonkulccsal dolgoztál?
Ha 5-8 felett van, sajnos le kell csípni most belőle. Ez van. Szűkösebb évek jönnek. Máshol sem megy a szekér, Pesten sem, vagyis most még egész sokaknak megy, de pár hónap, max egy év és az is a földbe áll. Pesten már a "jól" keresők (nettó 300-500 között) is sokallják az éttermek, szolgáltatások árát. Egyre ritkábban veszik igénybe és igenis egyre többször próbálják meg maguk megoldani az ilyen jellegű feladatokat.
Azon gondolkozz, hogyan lehet a termelékenységet növelni. Más megoldás nincs. Ha tanultál közgazdaságtant, akkor tudod, hogy a piac szabályozza magát. Egyébként ez a modernizáció. Aki nem tud fejlődni, annak le kell húzni a rolót. Majd jön helyette más aki igenis kitermeli a hasznot valahogy. (ha törvénytelenül az igen sajnálatos, de benne van a pakliban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!