Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi tévők legyenek azok a...

Mi tévők legyenek azok a kisvárosi/falusi cégek akik már nem bírják kitermelni a megemelt minimálbért?

Figyelt kérdés

Ha a megrendelőkre nem lehet áthárítani az emelést akkor miből fizesse ki az embereket a vállalkozó?

Értem én, hogy Budapesten ez semmi meg ott alapból magasabb a bér de faluhelyen meg kisvárosokba ez hogy megy?

Nem kellene szeparálni a minimálbért országrészekre vagy helységekre lebontani? Egy kis faluban nem lehet annyit kitermelni mint egy nagy városban, nem lehet egységes a szabályozás.

2021. dec. 11. 16:55
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
83%
Meg azt hiszi dobrogi hogy o tesz jot masoknak a minimalberes munkaval... Kozbe o meg legujjabb autoval jarkal
2021. dec. 11. 19:36
 32/40 A kérdező kommentje:
Én már kijártam az utat , dolgoztam 3x annyit mint az embereim és feltettem az életem erre még jó hogy nem annyíit keresek mint ők , és elárulom bár már mondtam hogy eladtam tavaly egyik autómat hogy életbe tartsam a vállalkozást és az embereim!!!
2021. dec. 11. 19:45
 33/40 anonim ***** válasza:
76%

Mitévő legyél? Változtassál pályát.

Add vissza az ipart és menj el alkalmazottnak.

Lásd be, nem neked való ez a vállalkozósdi, ha még a minimálbért se tudod kitermelni.

2021. dec. 11. 19:48
 34/40 anonim ***** válasza:
91%

"És szerinted az embereim családjai akik miattam tudnak ételt tenni az asztalra azok ezt a vélemény osztják?"

Nyilván igen, hisz ők maguk is bármilyen minimálbéres melóval is jobban járnak, mint egy olyan munkahellyel ami nem képes nekik ennyit sem biztosítani.

2021. dec. 11. 19:48
 35/40 anonim ***** válasza:
73%

Zárjanak be, sok céget sem érdekelt mikor covid beütésekor elküldtek nagyon sok embert rekord munkanélküliséget teremtve. :)

Engem akkor miért érdekeljen egy random cég sorsa.

2021. dec. 11. 20:08
 36/40 anonim ***** válasza:
76%

Eddig éves szinten hány százalékos haszonkulccsal dolgoztál?

Ha 5-8 felett van, sajnos le kell csípni most belőle. Ez van. Szűkösebb évek jönnek. Máshol sem megy a szekér, Pesten sem, vagyis most még egész sokaknak megy, de pár hónap, max egy év és az is a földbe áll. Pesten már a "jól" keresők (nettó 300-500 között) is sokallják az éttermek, szolgáltatások árát. Egyre ritkábban veszik igénybe és igenis egyre többször próbálják meg maguk megoldani az ilyen jellegű feladatokat.

Azon gondolkozz, hogyan lehet a termelékenységet növelni. Más megoldás nincs. Ha tanultál közgazdaságtant, akkor tudod, hogy a piac szabályozza magát. Egyébként ez a modernizáció. Aki nem tud fejlődni, annak le kell húzni a rolót. Majd jön helyette más aki igenis kitermeli a hasznot valahogy. (ha törvénytelenül az igen sajnálatos, de benne van a pakliban)

2021. dec. 11. 21:07
 37/40 anonim ***** válasza:
83%
Döbrögi megérkezett.
2021. dec. 11. 22:24
 38/40 anonim ***** válasza:
Ha szombat, akkor Döbrögi.
2021. dec. 11. 23:03
 39/40 anonim ***** válasza:
74%
Árat emelnek, csökkentik a költségeket, növelik a bevételeket, optimizálják a termelékenységet, állami támogatásokat szereznek, extrém esetben csődbe mennek.
2021. dec. 12. 07:14
 40/40 anonim ***** válasza:
Mindennapi Döbröginket add meg nekünk ma :D Agrármérnök vagyok, komolyan mondom, INGYEN segítek, ha pm-ben megkeresel.
2021. dec. 12. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!