Ha egy fiatal párnak (25 évesek) 800 ezer-1 millió forint a közös keresete, az ebben a korosztályban mennyire számít kirívónak?
#20, kocka nem vagyok, de én is csomót csúsztam az egyetemen. Többek között azért, mert elkezdtem dolgozni utolsó tárgyam mellett, és toltam a szakdolgozatot.
De! Óriási tévedés, hogy az ember kikerülve ér valamit. Semmit, de jó esetben fél év után már képes hasznot hozni a céghez. Nekem csomó órámon papíron programoztunk pl.
Én nem mondanám, hogy sehol, de átlagosnak sem nevezném... Szerintem ritkaság számban megy több műszak, túlórák és valami extra sz*pás nélkül. (Ismét kiemelem, hogy az informatikusokat egy kicsit engedjük el...)
Van ismerősöm, aki már 5 éve is megkereste ezt pályakezdőként. Cserébe kihelyezett építésvezetőként hétfőn elutazott az ország másik végébe, együtt élt a 12 értelmiséginek nem nevezhető beosztottjával, majd pénteken hazament a párjához. És ezt évekig nyomta. Neki szerintem ár-érték arányban kevés is volt az a 400 azért cserébe amit elvártak tőle.
Szóval azért nem lehet ezt a kérdést ennyire egyszerűen lesarkítani.
Én vidéken dolgozok és nem a diplomámban, így tudok hazavinni nettó 300-400 ezer forint között átlagban. Diplomával 160-at kaptam és engem cseszegetett a többi kollégám, hogy miért ilyen magas a bérem.
Szóval ezt gondoljátok át, hogy kinek mi jár diplomával (alanyi jogon semmi sem jár senkinek), mert ez több dologtól is függ. Hol dolgozol, milyen szektorban, milyen cégnél, milyen pozícióban, mennyi munkatapasztalattal rendelkezel, mennyire fizetőképes a diplomád és a tudásod, stb.
Pesten lehet, hogy a kerítés is kolbászból van, a többi megyében már nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!