Ha egy fiatal párnak (25 évesek) 800 ezer-1 millió forint a közös keresete, az ebben a korosztályban mennyire számít kirívónak?
#8, pályakezdőként 400 ezret nem, de 280-310 ezret boldogan adnak. Én 2018-ban voltam pályakezdő, akkor kaptam 250 ezret. Az a 250 kellően inflálódott már, hogy simán megkaphasson 300 ezret egy diplomás.
Páromnak nagyon hamar emelték a bérét, mert tepert, én bent ragadtam egy rossz helyen, nem fejlődtem, nem emeltek, 1.5 évet húztam le ott, úgy váltottam olyan helyre, ahol 350 ezer a fizetésem. Az erős infláció miatt ez nem sok fizetés, de bízom benne, hogy féléven belül rádobnak erre még legalább 15%-ot. :)
Ha egy cég nem hajlandó fizetés emelést adni évente, akkor mindig lesz egy másik, aki igen.
Pl. pályakezdő nettó 280 ezer.
1 évvel később 322 ezer
1 évvel később 370 ezer
És így tovább, csak egy alap 15%-os emelést szemléltettem. 4-5 éven belül mindenkinek elérhető a fél milliós fizetés. :)
7# Azért vannak a tiédhez hasonló válaszok lepontozva, mert a kérdés az volt, hogy ilyen korosztály számára mennyire átlagos bérezés ez Magyarországon. Most lehet, hogy budapesti berkekben ez átlagos bér is lehet akár bizonyos szegmensekben (egyébként nem az), de ha az országos átlagot nézzük, azt bőven nem Budapest, plusz egy-két nyugati nagyváros adja ki azt.
Ebben a korosztályban szerintem az ember örül, ha már befejezte az egyetemet és nem napról napra él, vagy a szülei tartják el. Esetleg örül, ha egyáltalán bekerült valami egyetemre, ahol piacképes végzettsége lesz. Örül, ha kapott otthonról némi pénzügyi tudatosságot és a jó szakmájával nem herdálja el egy az egyben ezt a keresetet marhaságokra és még sorolhatnám.
Én 7 éve voltam pályakezdő mérnök, nettó 150 ezer forintos fizetéssel Budapest közvetlen agglomerációjában. Igaz, akkor itt még ki lehetett venni egy lakást 50+rezsiért. Mostmár ugyanazok 150+rezsiért mennek.
Én 7 éve dolgozom, a férjem is 7 éve dolgozik a jelenlegi szakmájában (értsd: keres is szabad szemmel látható összeget). Vagyis 30 felett járunk, a baráti társaságunk is zömében ez a korosztály és mérnök párosokból áll össze. Még innen is azt mondom, hogy a páronkénti 1-1,5 millió forint nem alap és semmiképpen nem országos átlag. Informatikus párosnál igen. De ne mindig az infósokra alapozzunk.
Nettó 400 kezdő bsc fizu, nulla tapasztalattal sehol sem reális. Mérnök/közgazdász/IT végzettséggel, aktív angollal 300-350et körül kapnak a kezdők Budapesten, vidéken még kevesebbet.
Csak itt gyakorin van pár csókos büszkélkedő, akik otthon erre verik hogy egyetemről kilépve az átlagbér dupláját megkeresték...
#15, haló, 25 évesen már nem pályakezdő az átlag. Ha 19 évesen elkezdi az egyetemet, és 23 éves koráig elvégez egy Bsc-t, nem lehetetlen Budapesten 2 év tapasztalattal 400 ezer nettót keresni.
Értem én, hogy sokan a minimálbérért dolgoznak még mindig, de légyszi ne azok legyenek már mindig a szemetek, akik a minimálbér kétszeresével indítanak pályakezdőként.
Mindenkinek meg lenne az esélye váltani, és többet keresni, és ha dühítenek titeket ezek, az azért vannak, mert nem akartok lépni.
A tanár és orvos szakma más, abba most nem is mennék bele...
Nagyjából 40 évet dolgozik le az ember a nyugdíjig, ezért ha valaki 35 évesen tanulna új dolgot, még az sem totál késő.
#15 kicsit el vagy tevedve.
Igen, de nem a pályakezdők és azok akik értenek is valamihez.
Csomó kocka fél-autista, antiszoc beszélni nem tudó végzi el a programozói bsc-t 5-6 év alatt sok év csúszással 2,4es átlaggal, majd egyetemről kikerülve kb nem ért semmihez, és helpdesk pozícióba is nehezen veszik fel bruttó 450ért...
10ből 2-3 it-s keres ennyit, akik valóban szakmailag is érnek valamit, óriási a szórás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!