Milyen végzettségű, tudású emberre lesz szükség az elkövetkező 10 évben?
Ha csak a pénz a gond akkor a magán egészségügyben próbálkozhatsz.
Ha szeretsz tanulni akkor a szakmádban képezd magad. Te jobban tudod mint mi hogy mi az a speciális tudás amit megfizetnek a magán egészségügyben. Szerintem hamarosan robbanás lesz eü szolgáltatások piacán. Aki tisztességes ellátást akar az fizetni fog, nem is keveset és ott jól képzett emberekre lesz szükség jó fizetésért.
Én az IT-t azért nem mondanám, mert a mostani középiskolások nagy része ebbe az irányba készül. 10 év múlva meg kinek lesz nagyobb esélye egy állásra? Aki ebben nőtt fel, 14 évesen már programozni tanult, vagy aki 25-30 évesen pályát váltott és pár éve van a szakmában? Nagyon telítődni fog a piac, nem lesz szükség ennyi irodai munkásra, főleg, hogy a mesterséges intelligencia számtalan irodai ember munkáját kiváltja majd. Ők nem fognak az irodából gyárba, építőiparba menni, hanem szintén IT-ra képzik majd át magukat.
Szerintem 10 év múlva sokkal nagyobb igény lesz a szakmunkára, mint most. Egy burkolást, kőműveskedést nem fogja kiváltani a mesterséges intelligencia meg a gépek soha, míg az ellátási láncnak számtalan olyan ágazata van, amit nagyon egyszerűen ki lehet váltani AI-val. Mindenki annyira undorodik a fizikai munkától, hogy szinte minden országban többet keres egy burkoló, gipszkartonos, kőműves, mint egy senior programozó. Lesz ennek még böjtje, mert hiába keresel majd az átlagnál jobban programozóként (ott a nők nem nagyon kerülnek vezető pozícióba...) , ha arra nem lesz elég a fizetésed, hogy vegyél egy lakást vagy felújítsad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!