Hogy kereshet egy aránylag fiatal bruttó 1 millió felett?
Komoly nem értem, hogy lehetnek ekkora különbségek a fizetések között.
A volt munkatársam pár évvel idősebb nálam (én 27 vagyok), 1 hónapja váltott melót, mint utólag kiderült dupla annyi fizuért. Ennyire pótolhatatlan óriási elme azért nincs, angolul beszél és junior projektmenedzser volt előtte.
Jó helyre kell bekerülni, vagy külföldi céghez ahol nem gond a magyar home office.
Ezek a számok csak magyar fizetésekhez képest hangzanak nagynak, nyugatihoz képest elenyésző.
én is junior pm poziból váltottam 1 millás pozira igaz, már előtte is megkaptam a 700at, szóval én nem tudtam duplázni
29 évesen sikerült, az már annyira nem fiatal szerintem
volt már 5 év iparági tapasztalatom, és jól beszélek angolul
bruttó 1 milla az semmi, egy rosszabb hét alatt megkeresi egy szakmunkás
- minden gyakorikérdések válaszadó
Szerintem sokszor az a baj, hogy a magyar munkavállalók ilyen szolga mentalitással dolgoznak.
A 2. Nem mond hülyeséget, nincsenek tisztában az értékükkel és a lehetőségeikkel és inkább mindent elfogadnak úgy, ahogy van. A HR-nek alacsony bérigényt mondanak, nem kérnek fizetés emelést, előléptetést stb. Nem mernek váltani.
Szerintem ez a legnagyobb baj. Nekem olyan ismerősöm is van aki bruttó 900-at keres diploma nélkül egy multinál. Beszél 2 nyelvet, de nem pótolhatatlan a tudása, mégis jól el tudja adni magát.
Sok diplomás aki jól helyezkedik simán tud kérni bruttó 1 millió feletti fizetést.
Brutto 1 millat mar egy junior is kereshet siman bizonyos teruleteken.
Ilyen világot élünk..
Haver autószerelő, 21 évesen elment jelentkezett egy munkára, megfelelt, de a munka Németországba lenne, nem volt neki probléma, 2700 eurót kapott nettóba havonta
Igen, de ebben az országban a diplomások 10% se keresi meg, nem hogy 40 év alatt...
Hiába jó valaki a szakterületén, hiába beszél nyelveket, azért van egy bizonyos összeg ami felett pár csókos emberen kívül nem kaphat meg.
Hát azért az nettó kb 600 ezer forint. Nem olyan brutális összeg, hogy csak csókosok keressék meg.
De IT-s multinál ez egy elég basic bérigény, amitől senki nem ájul el.
Nekem Budapesten közgazdász, biomérnök, informatikus, orvos, fogorvos ismerőseim is keresnek legalább ennyit 30 éves korukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!